Finale PDC-wereldkampioenschap 2024 verplettert tv en kansspelcijfers

Home » Finale PDC-wereldkampioenschap 2024 verplettert tv en kansspelcijfers

De finale van het PDC Wereldkampioenschap 2024 tussen winnaar Luke Humphries en de 16-jarige Luke Littler brak afgelopen woensdag over de hele linie records.

Sky Sports onthulde dat de dartsfinale met 4,8 miljoen kijkers het meest bekeken niet-voetbalevenement in zijn geschiedenis werd, sportweddenschap Kambi onthulde ook dat de finale de dartswedstrijd met de meeste weddenschappen in de geschiedenis van het bedrijf was.

De finale van het PDC Wereldkampioenschap bereikte een piek van 3,71 miljoen kijkers – een stijging van 143% ten opzichte van de finale van vorig jaar – waarbij Humphries zijn eerste wereldkampioenschap won na een overwinning op Littler met 7-4, waarmee hij de meest bekeken dartwedstrijd ooit op Sky Sports werd.

Het tienerdartswonder Littler sprak tot de verbeelding van Groot-Brittannië tijdens zijn debuutwedstrijd in een poging om de jongste wereldkampioen darts ooit te worden.

Littler’s 6-2 overwinning in de halve finale op Rob Cross trok 2,32 miljoen toeschouwers, wat destijds de meest bekeken dartwedstrijd op Sky Sports werd, bevestigd door PDC-voorzitter Eddie Hearn.

Het PDC Wereldkampioenschap trok ook golven van betrokkenheid online en op sociale media, waarbij de finale 27,6 miljoen videoweergaven op alle sociale mediakanalen van Sky Sport opleverde.

Het Sky Sports Darts X-account genereerde alleen al voor de finale 9,9 miljoen videoviews, waarbij het hele toernooi ruim 149 miljoen impressies trok, wat de 16,5 miljoen van de competitie van vorig jaar overtrof.

Maar het waren niet alleen tv en onlinecijfers die werden verbroken, want Kambi onthulde dat tijdens de finale van 2024 de kansspelactiviteit afgelopen woensdagavond met 45% toenam en een record voor het totale aantal dart weddenschappen op het toernooi werd behaald voor de operator.

Wat wellicht nog indrukwekkender is, is de stijging van de gokactiviteiten op de finale in de VS, die niet als een grote dartmarkt wordt gezien.

Kambi onthulde dat Luke ‘the Nuke’ Littler een golf van enthousiasme voor darts veroorzaakte in de VS, waarbij de kansspelactiviteiten voor het toernooi met 63% toenamen ten opzichte van vorig jaar.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.