Finse politie betreedt vervolgingsfase in illegale kansspel en AML-zaak!

Home » Finse politie betreedt vervolgingsfase in illegale kansspel en AML-zaak!

Een vooronderzoek dat in 2022 werd gestart, schatte dat tussen 2016 en 2022 enkele miljoenen euro’s werden verhandeld via de illegale operatie, waarbij ten minste drie personen betrokken waren.

Alle drie worden verdacht van verergerd witwassen van geld, waarbij één verdachte met name naar verluidt geld heeft ontvangen en overdraagt van illegale kansspel-activiteiten, de andere twee verdachten behandelden operaties en geldverkeer en verkregen respectievelijk spelers en makelaarsweddenschappen.

Dit is een vrij uitzonderlijk strafrechtelijk onderzoek in Finland, zei , die het onderzoek leidt.

Het onderwerp is in het publieke oog minder prominent aanwezig, maar dit soort vermoedelijke illegale kansspelen is al ge lange tijd een fenomeen in Finland.

In dit geval had de verdachte onder andere contact gehouden met zijn klantenkring op Facebook, waar hij ook gerelateerde berichten en informatie over de gewaardeerde spelronde had gepubliceerd.

Uit het vooronderzoek bleek dat twee niet-Finse personen illegaal loten hadden verkocht en gedistribueerd, tegen de voorwaarden van de Loterijenwet van het land.

De uitveoring van deze operatie werd vervolgens witgewassen door het eerder genoemde derde lid.

Uit de meest recente update van de autoriteit, die deze maand werd gepubliceerd, bleek dat de zaak sinds oktober in de vervolgingsfase is.

De zaak komt tegen de achtergrond van de hervorming van de regelgeving in Finland, die het monopolie op online sportweddenschappen in de komende jaren geleidelijk zal zien door middel van wetswijzigingen.

Veikkaus behoudt echter zijn monopolie op kansspelen op land en de Finse loterij, waarbij de laatste het gebied is waar de drie verdachten naar verluidt hun kansspel en witwasdelicten hebben gepleegd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.