Flutter en ITV presenteren het innerlijke verhaal van de paardenrennen in een nieuwe zesdelige serie!

Home » Flutter en ITV presenteren het innerlijke verhaal van de paardenrennen in een nieuwe zesdelige serie!

Fans van de Britse paardenraces kunnen diep in de sport duiken dankzij een nieuw zesdelig docuserie-project, geleverd door Flutter UKI en ITV.

De productie start in december van dit jaar en zal de aandacht vestigen op het Jumps-seizoen 2023/24, waarbij de serie in 2024 zal worden uitgezonden tijdens primetime TV op ITV1 en ITVX.

De inhoud onderzoekt de levens, reizen en avonturen van zowel de jockeys als hun paarden, inclusief het hoge welzijnsniveau dat bij elk ras betrokken is.

Ian Brown, CEO van Flutter UKI, zei dat het idee achter een dergelijke serie al geruime tijd in de planning staat, en deelde zijn enthousiasme om het innerlijke verhaal van paardenraces en degenen die het ondersteunen naar een nieuw en breder publiek te brengen.

Bovendien maakt de docuserie deel uit van Flutter’s Do More-initiatief en een uitbreiding van zijn Positive Impact Plan, waarmee het bedrijf de manieren waarop het teruggeeft aan de gemeenschap wil vergroten.

In lijn met een belangrijke pijler van ons Positive Impact Plan is dit ook weer een geweldig voorbeeld van Flutter die de gemeenschappen waarin we actief zijn ondersteunt om meer te doen, voegde Brown eraan toe.

We ondersteunen al lang de paardenraces industrie – investeren alleen al in 2022 meer dan £140 miljoen in de Britse racerij – en zijn vastbesloten om samen te werken met alle belanghebbenden in de racerij om deze unieke en boeiende sport te ondersteunen en te moderniseren door middel van initiatieven zoals deze briljante nieuwe serie.

Wat de productie achter de schermen betreft, zullen de docuseries een product zijn van het door ITV gesteunde bedrijf South Shore, in samenwerking met Racecourse Media Group (RMG) en natuurlijk – Flutter.

Steun voor het project zal ook komen van verschillende belanghebbenden in de racerij, waaronder de Professional Jockeys Association en de British Horseracing Authority.

Simon Daglish, adjunct-directeur Commercial bij ITV, merkte op: Racen zorgt voor een enorme hoeveelheid passie en opwinding onder ITV-kijkers, zoals we weten uit onze ongeëvenaarde berichtgeving.

Deze nieuwe serie is een fantastische kans om voort te bouwen op die opwinding en deze met adrenaline gevulde sport naar een nieuw publiek te brengen.

We zijn verheugd om samen te werken met de racegemeenschap om racen te laten zien op een manier die nog nooit eerder is vertoond.

Martin Stevenson, CEO van RMG, sprak ook zijn dankbaarheid uit voor de steun die zijn bedrijf heeft gekregen om het project tot een goed einde te brengen: We zijn Flutter erg dankbaar voor zijn onschatbare steun bij het mogelijk maken van de serie en de oprechte steun van ITV.

ITV is een fantastische partner voor Racing geweest en deze docuserie is een verder bewijs van haar toewijding aan de sport.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.