De beheerders van BetIndex, de mislukte operator achter Football Index worden vandaag gehoord in een hoorzitting.

Begbies Traynor, de beheerders die zijn aangesteld om toezicht te houden op de liquidatie van BetIndex na de ineenstorting in maart 2021 zullen vandaag met een hoorzitting beginnen bij de Royal Court of Jersey om het proces van het toewijzen van fondsen aan voormalige klanten op te starten.

De specialist van het bedrijf, die op 26 maart werd aangesteld heeft erkend dat het onder toenemende druk staat om te zorgen voor een snel resultaat voor Football Index-klanten die geld hebben verloren op het platform.

Adrian Hyde, een partner en insolventie functionaris bij Begbies Traynor, zei dat hij zich ervan bewust was dat veel Football Index-klanten aan geestelijke gezondheidsproblemen lijden, waarbij sommige klanten een saldo van meer dan £ 50.000 hebben die vastzitten in e-wallets op het mislukte platform.

De administrateur moet echter de vorderingen van spelers die geld op hun rekeningen hebben verloren afwegen tegen die verschuldigde dividenden.

Er is een aanvraag ingediend om de juiste verdeling te bepalen van het geld dat wordt aangehouden op de Football Index Player Protection Trust Account, die momenteel £ 4,5 miljoen bevat.

De administrateur is ook begonnen met het identificeren van klanten die recht zouden hebben op het geld op de rekening.

De aansprakelijkheid van BetIndex jegens klanten is berekend op £ 3,2 miljoen waardoor er een overschot van £ 1,3 miljoen overblijft, dat zal worden verdeeld onder klanten met geld op hun rekeningen en klanten met nog actieve weddenschappen.

Het bedrijf heeft verklaard dat fondsen van spelers bescherming bieden ten opzichte van vorderingen van andere schuldeisers, maar volgens de algemene voorwaarden is bepaald dat fondsen die via weddenschappen op Football Index in voetbalspelers zijn geïnvesteerd niet van deze bescherming profiteren en als risicovolle bedragen worden beschouwd.

De beheerders hebben echter vastgesteld dat aangezien de weddenschappen nog steeds actief zijn, klanten mogelijk dividenden verschuldigd zijn voor de bedragen die ze in spelers hebben geïnvesteerd.

Er moet nu nog een de datum bepaalt waarop de dividenden moeten worden berekend die zou kunnen dalen vanaf het moment dat het platform werd opgeschort tot de datum waarop de weddenschappen aflopen.

De oorspronkelijke dividendstructuur van het platform is onhoudbaar en welke datum er ook wordt vastgesteld zal waarschijnlijk sommige klanten uit de zak laten.

De beheerders zouden hebben aanbevolen de datum vast te stellen op 26 maart, dat is het moment waarop ze formeel werden benoemd.

Football Index stopte de activiteiten in maart nadat klanten en investeerders het platform begonnen te ontvluchten na het besluit om de dividenden op spelers te verlagen van € 0,10 cent naar € 3,50 een stap die ertoe leidde dat sommige gebruikers honderdduizenden ponden verloren.

De Britse regering is een onderzoek gestart naar de zaak na kritiek op de manier waarop de Gambling Commission de ineenstorting heeft afgehandeld.

Ondertussen onderzoekt Leigh Day Solicitors een mogelijke class action namens Football Index-klanten, die gericht zou kunnen zijn op de Britse toezichthouder.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.