De Australische Grand Prix van de Formule 1 en het aanstaande MotoGP-evenement zijn geannuleerd vanwege de ‘beperkingen en logistieke uitdagingen van de COVID-19-pandemie.

De race, die van 19 t/m 21 november op het Albert Park in Melbourne stond gepland, zou ronde 21 van 23 zijn, maar is nu voor het tweede jaar op rij afgelast.

Vorig jaar werd de Australische GP geschrapt vanwege de aanhoudende pandemie en in januari van dit jaar werd aangekondigd dat het evenement zou worden teruggedrongen van zijn gebruikelijke openingstijd in maart naar november.

In zijn verklaring zei de Formule 1, hoewel het ’teleurgesteld’ is dat de Australische GP niet door kan gaan, het vertrouwen is dat het in 2021 een seizoen van 23 races kan opleveren en dat het een aantal opties heeft om vooruit te gaan om de race te vervangen, plaats vrijgekomen door de Grand Prix van Australië’.

We zullen de details van die opties de komende weken doornemen en zullen verdere updates geven zodra die besprekingen zijn afgerond , voegde een woordvoerder van de raceserie toe.

Hoewel de Australian Grand Prix Corporation een plan aan de regering presenteerde, waarbij raceteams in ‘bubbels’ zouden opereren, vertelde de Australische minister van Sport en Toerisme, Martin Pakula, de Sydney Morning Herald dat de quarantaineregels een te grote uitdaging waren.

Wat dat moeilijker maakte, is dat de Formule 1 en de Moto GP deze week op legitieme wijze – en ik wil dit benadrukken – op legitieme wijze garanties, toezeggingen en garanties hebben over het verloop van die evenementen, legde hij uit.

Daarnaast is ook de MotoGP-race, die in oktober op het circuit van Phillip Island zou worden verreden, afgelast.

Het besluit volgt op de bekendmaking dat ook de Grand Prix van Singapore om veiligheidsredenen voor het tweede jaar op rij is uitgesteld.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.