De Franse nationale loterij-exploitant, de Francaise des Jeux (FDJ), heeft de terugkerende Olympische atleten van het land geprezen die achtste werden in de medaillespiegel van Tokyo 2020.

Als hoofdsponsor van zowel het Franse Olympische team als de volgende Olympische spelen – die in 2024 in Parijs worden gehouden – ondersteunde de FDJ de ontwikkeling van verschillende atleten van Team France via haar sportontwikkelingsprogramma, de FDJ Factory.

Deze Olympiërs waren onder meer gouden medaillewinnaars, waaronder vrouwelijke Judoka Romane Dicko, folieschermer Enzo Lefort en 25m-kampioen schieten Jean Quiquampoix.

Andere Franse hoogtepunten waren onder meer door FDJ gesponsorde teams die gouden medailles behaalden in zowel heren- als dameshandbal en zilveren en bronzen titels in basketbal.

Na de afsluiting van de Olympische Spelen in Tokio – waarbij de VS bovenaan de medaillelijst stonden met een voorsprong van 25 medailles op de tweede plaats China – zal de FDJ zich nu concentreren op het ondersteunen van Franse paralympiërs.

Opmerkelijke Paralympische atleten die het Factory-programma hebben bijgewoond, zijn onder meer parazwemmers Laurent Chardard en Alex Portal, para-atleet Manon Genest, para-judoka Nathan Petit.

Als voorbereiding op Frankrijk om de Olympische Spelen van 2024 in Parijs te organiseren, zal FDJ de fondsenwerving van het National Sports Agency (ANS) uitbreiden – een organisatie die de afgelopen vier decennia financieel wordt ondersteund door de nationale exploitant.

In samenwerking met ANS lanceerde FDJ in 2019 zijn Factory-programma, met als doel een effectief sportondersteuningsnetwerk voor Franse atleten op te zetten dat op tijd voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs volledig geïmplementeerd moet worden.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.