Tijdens het openingsweekend van de wedstrijden van de Premier League 2021/2022 herstartte Gamble Aware zijn vlaggenschip ‘Bet Regret‘-campagne in Britse sportmedia en voetbalstadions.

De campagne zorgt ervoor dat GambleAware haar marketingmandaat voortzet om een ​​veiliger gok-bewustzijn en gok-matiging te promoten bij een doelgroep van 18-34-jarige mannen – die het meest kwetsbaar worden geacht voor het vormen van impulsief gedrag door hun gok-keuzes.

Bet Regret maakte zijn debuut in de Britse sportprogramma’s en stadions tijdens het voetbalseizoen 2019/2020 als onderdeel van Gamble Aware’s eerste landelijke reclamecampagne om het publiek bewust te maken van de dwangmatige eigenschappen van kansspelen.

Vorig jaar heeft GambleAware de Bet Regret-campagne vernieuwd met de nieuwste ‘Tap Out’-tagline die gokkers adviseert om een moment te nemen en na te denken voordat ze hun weddenschappen plaatsen.

GambleAware onderstreept het succes van Bet Regret dat consequent hoge niveaus van bekendheid heeft opgeleverd, met een gemiddelde herkenning van meer dan 60% onder de bredere doelgroep, oplopend tot 75% onder degenen in de hoogste risicoklasse.

De campagne is ook succesvol gebleken in het aanmoedigen van het campagnepubliek om ‘af te tappen , waarbij 38% van het campagnepubliek zegt dat ze de app hebben afgetapt voordat ze een weddenschap plaatsten en bijna een op de vijf (17%) zei dat ze actief aftappen als hulpmiddel om te bezuinigen.

Zoë Osmond, Chief Executive van GambleAware, zei: Met de start van het voetbalseizoen en de fans die terugkeren naar de stadions, moeten we er alles aan doen om mensen aan te moedigen even te pauzeren en na te denken voordat ze een weddenschap afsluiten.

Bij alle volksgezondheidscampagnes is de grootste uitdaging het vertalen van bewustzijn en intenties in acties.

Daarom blijft het stimuleren van gedrags-nudges, zoals ‘tap out’ nodig.

Tot nu toe hebben we veelbelovende resultaten gezien van de campagne tot nu toe, waarbij meer mensen uittikken herkennen en gebruiken als een techniek om hun weddenschappen te matigen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.