GambleAware waarschuwt dat de LGBTQ+-gemeenschap mogelijk een groter risico loopt op kansspel verslaving en schade !

Home » GambleAware waarschuwt dat de LGBTQ+-gemeenschap mogelijk een groter risico loopt op kansspel verslaving en schade !

De door de gamingindustrie gesteunde en de subsidieverstrekker GambleAware heeft gemeld dat de LGBTQ+- gemeenschap mogelijk een groter risico loopt op kansspelverslaving en schade.

Een onderzoek waartoe zij opdracht gaf, concludeerde dat in het onderzoek werd opgemerkt dat homo- en biseksuele mannen en jonge lesbische en biseksuele vrouwen mogelijk een verhoogd risico lopen en mogelijk grotere schade ondervinden als gevolg van kansspelen.

Onderzoekers van de Universiteit van Brighton kregen de opdracht om het scopingonderzoek LGBTQ+ People and Gambling Harms: A Scoping Review uit te voeren om een beter inzicht te krijgen in de geleefde ervaring van gokschade in de gemeenschap in Groot-Brittannië.

Ze bestudeerden artikelen die tussen 2000 en 2023 waren gepubliceerd en analyseerden bewijsmateriaal over de toegang van LHBTQ+-mensen tot ondersteunende diensten tegen verslaving en schade.

Uit het onderzoek bleek dat homo en biseksuele mannen 3,4 maal zoveel kans hebben om gokschade te ervaren als homo- en biseksuele vrouwen 2,5 maal meer dan hun heteroseksuele tegenhangers. Transgender- en niet-binaire jongeren bleken ook een grotere kans te hebben op schade.

Het hoogste risico werd geassocieerd met transgendervrouwen, de samenvatting van de studie luidde: “Hoewel het onderzoek op dit gebied beperkt is, zijn er aanwijzingen dat de angst rond het openbaar maken van seksualiteit of de transgenderstatus, en het verwachte stigma, een risicofactor kunnen zijn voor gokschade, waarbij gokken een vorm van escapisme bood.

GambleAware is van plan meer onderzoek op dit gebied te financieren en heeft £ 297.900 gereserveerd voor een project van 18 maanden om geleefde ervaringen te onderzoeken.

Aanvragers kunnen tot 12 februari voorstellen indienen, in december publiceerde GambleAware de resultaten van nieuw onderzoek naar discriminatie en probleemgokken.

De publicatie kwam toen de liefdadigheidsinstelling gisteren haar jaarlijkse conferentie organiseerde.

Uit het nieuwe onderzoek van Ipsos UK en ClearView Research is gebleken dat mensen uit minderheidsgemeenschappen die een of andere vorm van gokproblemen ervaren, 50 procent meer kans hebben om ook in het openbaar racisme of discriminatie te ervaren.

Het onderzoek, waaraan ook de Universiteit van Manchester deelnam, concentreerde zich op mogelijke verbanden tussen de twee kwesties.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.