GambleAware heeft £ 4 miljoen aan financiering toegezegd om de eerste ‘Academic Research Hub’ in het VK te helpen lanceren en opzetten, gespecialiseerd op het gebied van gokschade en maatschappelijke effecten.

GambleAware, dat zijn grootste academische toewijding aangaat, is begonnen met het zoeken naar een enkele instelling om te helpen bij het opzetten van de hub en het definiëren van zijn onderzoekscapaciteiten en doelstellingen.

Het is de ambitie dat de Academic Research Hub een significante impact heeft op het hele Kansspellandschap, zowel in Groot-Brittannië als over de hele wereld, door nieuwe en diverse onderzoeksgebieden op te nemen.

In zijn mandaat streeft GambleAware naar het verbreden van het scala aan academische disciplines die onderzoek doen naar schade door kansspelen, die tot nu toe zijn waargenomen vanuit een sociaalwetenschappelijk perspectief en geleverd door een klein aantal academici.

De speciale hub zal een lens voor de volksgezondheid toepassen op de impact van kansspelverslaving, ondersteund door een enkele academische instelling die bredere belanghebbenden van het systeem informeert over relevante inzichten om verslavingen en gedragsstoornissen te voorkomen en te verminderen.

Alison Clare, onderzoeksdirecteur bij GambleAware, zei: Dit is een fantastische kans voor een Britse universiteit om zich te ontwikkelen en te innoveren in een relatief onderbelicht gebied, waarbij een veel breder scala aan academische disciplines wordt toegepast dan momenteel wordt gedaan in onderzoek naar gok-schade.

Met deze aanzienlijke investering krijgen een Britse universiteit en haar partners de kans om een ​​stapsgewijze verandering teweeg te brengen in het opbouwen van kennis op een gebied dat aansluit bij en overlapt met vele andere onderwerpen en velden.

GambleAware onthulde dat het topuniversiteiten op het gebied van R&D heeft benaderd om een ​​subsidie ​​aan te vragen, gericht op instellingen die ervaring hebben op onderzoeksgebieden die relevant zijn voor het bestuderen van gokgedrag en maatschappelijke schade.

Hoewel de beurs aan één universiteit wordt toegekend, wordt verwacht dat de succesvolle instelling een zeer collaboratieve en multidisciplinaire aanpak zal hanteren, zowel binnen de eigen instelling als extern met andere academici en partners, waaronder andere internationale belanghebbenden.

GambleAware heeft de deelname aangemoedigd van alle instellingen met een bewezen academische staat van dienst in aangrenzende disciplines – inclusief maar niet beperkt tot volksgezondheid, geestelijke gezondheid, gezondheidsongelijkheden, gezondheidseconomie, epidemiologie, klinische gezondheid en/of psychologie.

Het is een ander soort subsidie ​​dan de kleinere projecten en programma’s in onze huidige onderzoeksportfolio, waarbij GambleAware een veel meer zakelijke benadering hanteert bij het begeleiden van het gebied van onderzoeksfocus, voegde Clare eraan toe.

Onze belangrijkste criteria zijn dat universiteiten een multidisciplinaire lens voor de volksgezondheid hanteren bij het uiteenzetten van de grondgedachte voor hun gekozen onderzoeksgebied.

Uit onze vroege besprekingen met geselecteerde universiteiten verwachten we een aantal zeer creatieve en innovatieve voorstellen in de eerste fase van blijken van belangstelling.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.