Volgens de Daily Mail zijn de VIP-regelingen van sportweddenschappen het doelwit van de ministers van de regering, als een nieuw resultaat van de herziening van de kansspelwet van 2005.

De krant citeerde overheidsbronnen en vermeldde dat de praktijk naar verluidt als ‘immoreel’ is beschreven door hervormingen van de kansspelwet die ministers bepleiten, die beweerden dat VIP-regelingen problematisch gokken aanmoedigen.

Volgens de huidige regelgeving vereist het lidmaatschap van VIP-schema’s voor gokkers onder de 25 jaar goedkeuring van senior beheerders bij gokoperators, naast verbeterde accountbewaking.

De huidige situatie met betrekking tot VIP-regelingen is verdedigd door de Betting and Gaming Council (BGC) met een verklaring die de krant informeert: De BGC heeft, in samenwerking met de Gambling Commission, al harde maatregelen genomen tegen VIP-accounts, waaronder de introductie van een strikte nieuwe gedragscode waardoor het aantal ingeschreven spelers met 70% is verminderd.

Echter, campagnevoerders voor gokhervorming hadden eerder het besluit van de UK Gambling Commission (UKGC) bekritiseerd om VIP-schema’s niet te verbieden bij de introductie van nieuwe brancheregels vorig jaar.

Carolyn Harris, Labour-parlementslid en voorzitter van de All Party Parliamentary Group on Gambling Related Harm (GRH APPG) zei dat het besluit van de toezichthouder de nauwe relatie tussen de industrie en de Gambling Commission aantoonde, terwijl andere campagnevoerders kritiek hadden op de zwakke en vage regulatie.

In een commentaar op de VIP-regelingen verklaarde Sir Iain Duncan Smith, parlementslid voor Chingford en Woodford Green en een voormalig minister van de regering, dat hij ervan overtuigd was dat ze gokkers met opzet tot nog grotere schulden leiden.

Het parlementslid heeft de verdediging van VIP’s door de gok- en gokindustrie verder beschreven als vuilnis, waarbij de sector beweert dat de praktijk beter gereguleerd is.

Hoewel de Mail contact heeft opgenomen met het DCMS voor commentaar, gaf de afdeling weinig commentaar over de vraag of VIP-regelingen al dan niet met een regelrecht verbod zouden worden geconfronteerd, door zich aan te sluiten bij regelingen voor sportsponsoring, waarvan een verbod is aangeprezen als een van de meest waarschijnlijke resultaten van de review en heeft naar verluidt de steun van premier Boris Johnson en zijn kabinet.

De raadpleging over de herziening van de kansspelwet is in maart afgesloten en we overwegen zorgvuldig de reacties die bewijs en standpunten hebben opgeleverd, waaronder die over reclamepraktijken’, vertelt een woordvoerder van DCMS.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.