Gambling.com Group heeft een F1-kennisgeving ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) en bevestigt haar voornemen om te noteren op de Amerikaanse Nasdaq.

Het bericht onthulde dat Gambling.com investeringsbanken Jefferies, Stifel en Truist Securities had aangeworven om de planning van de IPO te leiden als underwriters, waarin nog geen richtprijs of datum is overeengekomen.

De SEC zal worden belast met het beoordelen van de financiële informatie, het management en het bedrijfsprospectus van Gambling.com, om de wettelijke goedkeuring van de gewenste Nasdaq-notering van het bedrijf te geven.

Gambling.com geeft een samenvatting van zijn activiteiten en beschrijft zichzelf als de toonaangevende aanbieder van digitale marketingdiensten voor de online goksector, mogelijk gemaakt door zijn eigen platforms die de ‘première merkwebsites hebben opgericht, waaronder Gambling.com en Bookies.com.

In de uitsplitsing van de prestaties citeerde Gambling.com dat het een ‘samengestelde jaarlijkse groei van 35% van 2017 tot 2020 had bereikt – jaar-op-jaar inkomsten genererend van $ 11 miljoen (FY2017), $ 19 miljoen (FY2018) , $ 19,27 miljoen (FY2019) en $ 27,98 miljoen (FY2020).

Met recordbrekende resultaten voor 2020 zag Gambling.com het nettoverlies van de groep terugdraaien van -1,9 miljoen dollar naar een netto-inkomen van 15 miljoen dollar, terwijl de uitgeversgroep haar cash-free flow verhoogde tot 10,8 miljoen dollar.

In het prospectus werd melding gemaakt van de ambities van Gambling.com om de toonaangevende wereldwijde media- en inhoudsonderneming in de sector te vestigen en ‘waarde te garanderen in het hele ecosysteem van de industrie, van speler tot online gokoperator’.

Gambling.com zet zijn IPO voort om te voldoen aan de nieuwe eisen van een verstoord wereldwijd online weddenschap-landschap, waarin de markt naar verwachting zal groeien tot $ 113 miljard in 2025, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 10% van 2019 tot 2025- voorspellingen geciteerd uit H2 Gambling Capital.

De snel veranderende dynamiek in de VS werd geschetst als de sleutel tot de ambities van Gambling.com, aangezien het bedrijf streeft naar het opzetten van de toonaangevende affiliatieportfolio voor een ‘markt die zou kunnen groeien tot $ 69 miljard als 100% van de legalisatie in alle staten wordt bereikt.

Terwijl exploitanten vechten voor marktaandeel, schat Gambling.com dat ongeveer 45% van de inkomsten van online gok exploitanten elk jaar zal worden besteed aan marketing terwijl exploitanten hun merken willen vestigen, gebaseerd op de historische marketinguitgaven van DraftKings, Rush Street Interactive en Golden Nugget online gamen van deze marketinguitgaven schatten we dat ongeveer 29% zal worden besteed aan gelieerde ondernemingen, op basis van een onderzoeksrapport van februari 2019 van Pareto Securities.

Gambling.com Group

Dit impliceert een marktomvang van een online gokbedrijf van ongeveer $ 4 miljard op de vervaldag van de Amerikaanse online gokmarkt, merkte het bedrijf op.

Bij het analyseren van de markt, onderstreepte Gambling.com een ​​aantal gunstige voorwaarden voor haar activiteiten ter ondersteuning van de digitale transitie van Amerikaanse klanten, het uitbreiden van haar aanwezigheid in nieuw binnenkort gereguleerde markten en getuige een ‘vraag naar meer geprofessionaliseerde digitale marketing en inhoudsdiensten’.

Gambling.com benadrukte zijn strategische bekwaamheid om winstgevendheid te hebben bereikt in alle operationele markten, zijn zakelijke aanwezigheid te vestigen in acht Europese jurisdicties, en zijn uitgeversnetwerk zal groeien in Noord-Amerika en Oceanië.

Mocht Gambling.com zijn IPO veiligstellen, dan zal het bedrijf zijn Amerikaanse middelen agressief uitbreiden, waarin het bedrijf momenteel een licentie heeft om online gok mediadiensten aan te bieden voor de staten New Jersey, Pennsylvania West Virginia, Colorado, Illinois, Tennessee en Indiana.

Hoewel Gambling.com voornamelijk gericht is op het bereiken van organische groei, verklaarde het dat het alle potentiële kansen zal beoordelen waarin het zijn activiteiten kan uitbreiden door middel van fusies en overnames.

Gambling.com benadrukte zijn aantrekkingskracht voor investeerders en merkte op dat ondanks consolidatie geen enkele online gokpartner meer dan 5% van het wereldwijde marktaandeel had op basis van de 2020-resultaten van zijn bedrijf en zijn belangrijkste concurrenten van Better Collective en Catena Media – rivalen die agressief zijn uitgebreid na hun notering op de Stockholm Nasdaq.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.