GamCare maakt zich zorgen over de kosten van levensonderhoud crisis

Home » GamCare maakt zich zorgen over de kosten van levensonderhoud crisis

GamCare, de exploitant van de National Gambling Helpline, is de nieuwste behandeling en ondersteuning van belanghebbende geworden om bezorgdheid te uiten over de kosten van levensonderhoud in het VK.

De geschetste liefdadigheidsorganisatie maakt zich zorgen dat de dagelijkse financiële druk de motivatie van de consument verandert om geld te verdienen als een middel om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor het risico op deelname aan kansspelen toeneemt.

GamCare waarschuwde bredere belanghebbenden en publiceerde de inzichten van een nieuwe YouGov-enquête in opdracht van de liefdadigheidsinstelling die de kosten van levensonderhoud en de impact op gokattitudes onderzocht.

Bij het onderzoeken van een Britse representatieve steekproef van 4.000 deelnemers, gaven de resultaten van YouGov aan dat 46% van de respondenten zich actief zorgen maakte over hun huidige financiële situatie, de bezorgdheid onder gokdeelnemers nam toe, waardoor financiële zorgen toenam tot 61% van de respondenten die zich zorgen maakten over hun financiële zaken.

GamCare ondersteunde de bevindingen van het onderzoek en wees op ‘eerstelijnszorgen’ van zijn hulplijnadviseurs die een toename hebben gemeld van bellers op Universal Credit die geld hebben gegokt om rekeningen te dekken, en van voormalige slachtoffers van gokproblemen die zijn teruggevallen als gevolg van financiële druk.

GamCare Chief Executive Anna Hemmings merkte op: Onze hulplijnadviseurs horen dat de kosten van levensonderhoud van invloed zijn op het gokgedrag van mensen, met name die gokkers die hersteld zijn.

We ontwikkelen momenteel een nieuwe interne Money Guidance Service om mensen die onze diensten gebruiken, met financiële moeilijkheden en schulden beter te ondersteunen.

We weten ook dat ons team steeds meer mensen hoort die hulp zoeken bij cryptohandel, het is zorgwekkend om de onderzoeksgegevens te zien, die suggereren dat degenen die ernstige gokschade hebben ondervonden, meer kans hebben om negatieve effecten te ervaren bij cryptohandel, zoals het najagen van hun verliezen, zich overweldigd voelen en hun rekeningen niet kunnen betalen.

Van verder belang is dat het onderzoek van GamCare veranderingen in consumententrends aan het licht bracht die wezen op de acceptatie van risicovolle handel en investeringen die worden aangeboden door cryptocurrency-services.

Hoewel het niet noodzakelijkerwijs verband houdt met gokken, verklaarde GamCare dat het een toenemende bezorgdheid had over mensen die problemen ondervinden met betrekking tot cryptocurrencies, met name voor probleemgokkers.

Uit enquête-feedback bleek dat tweederde van de probleemgokkers op laag niveau (66%) gemotiveerd was om cryptocurrencies te kopen om geld te verdienen, een respons die aanzienlijk hoger was dan die van probleemgokkers (24%).

Verdere zorgen waren de motivaties die werden gegeven door deelnemers die werden geclassificeerd als problematische gokkers, waarbij 25% van de groep verklaarde dat ze in cryptocurrencies wilden investeren om hun verliezen terug te verdienen.

Cryptocurrencies werden erkend als een populaire trend bij jongere leden die deelnamen aan het onderzoek, aangezien 17% van de 16- tot 24-jarigen verklaarde dat ze een cryptocurrency bezaten – waarbij het ouderlijk bewustzijn van aankopen als laag werd beschouwd.

Men dacht dat deelname aan cryptocurrencies het hoogst was onder 16- tot 34-jarige mannen, van wie werd gemeld dat ze het meest waarschijnlijk cryptocurrencies zouden bezitten – waarbij 33% van de respondenten ooit een cryptocurrency had meegebracht.

Gamcare sloot de update af met de lancering van de campagne voor het 25-jarig bestaan ​​van de behandeling van gokschade en ondersteunende diensten, de campagne wordt geleid door S Club-zanger Jo O’Meara en voormalig Engeland-doelman Peter Shilton die reflecteren op hun ervaring met probleemgokken.

Het duo werd in een korte film geïnterviewd door Matt Burgiss, die onderwijs- en trainingsprogramma’s geeft bij GamCare, en ervaring heeft met gokverslaving, Anna Hemmings, Chief Executive bij GamCare, zegt: Al 25 jaar helpt GamCare mensen die problemen hebben met gokken.

Gedurende deze tijd hebben we kennis en expertise opgedaan door samen te werken, ook met mensen die ervaring hebben opgedaan, over hoe we mensen die getroffen zijn door gokschade, waaronder gokkers, hun familie en vrienden, het beste kunnen ondersteunen.

Terwijl we 25 worden en kijken naar de komende Gambling Act Review, zullen we doorgaan met het vergroten van het bewustzijn van gokkwesties, inclusief nieuwere trends, en toegankelijker worden om mensen te helpen de tekenen te herkennen en hulp te zoeken.

We dringen er bij iedereen die worstelt met gokken op aan om contact met ons op te nemen, of je nu bezorgd bent om jezelf of om anderen te ondersteunen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.