Global Betting & Gaming Consultants heeft zijn whitepaper over de crypto kansspel industrie vrijgegeven terwijl deze blijft groeien. Meer dan 12 jaar nadat de Bitcoin-blockchain voor het eerst werd uitgebracht, is crypto-gokken een populair segment geworden in de iGaming-industrie en blijft het groeien.

Dat is de reden waarom Global Betting & Gaming Consultants (GBGC) een whitepaper over het segment heeft gepubliceerd na het doornemen van de geschiedenis en kenmerken.

Crypto-casino’s verschenen voor het eerst in 2013, met Malta-gelicentieerde Vera & John als een van de early adopters, die aankondigde dat het bitcoin als betalingsoptie accepteerde.

Regelgevende zorgen van de Malta Gaming Authority dwongen hen echter om de cryptocurrency uit het menu te verwijderen. Tegenwoordig zijn er honderden gokwebsites die cryptocurrency als betalingsoptie hebben.

Volgens GBGC is bitcoin het populairst, gevolgd door ethereum ant litecoin.

Naarmate het segment aan populariteit won, werd de Crypto Gambling Foundation opgericht en heeft het momenteel 14 leden: vijf met een licentie op Curaçao, en de overige tonen geen licentie-informatie.

De Foundation-mantra is aantoonbaar eerlijk, een concept dat is ontstaan ​​​​door gebrek aan transparantie en mogelijk is gemaakt door de blockchain, vóór crypto-gokken werden willekeurige getallen gegenereerd door de host van het spel, waardoor klanten erop konden vertrouwen dat ze de resultaten niet manipuleerden.

Er zijn eerlijke spelalgoritmen gecreëerd die hebben bijgedragen aan randomisatie, waardoor elke mogelijkheid van bedrog of bedrog is uitgesloten, omdat het huis hierdoor wordt gedwongen hun zaden aan het einde van elk spel te onthullen.

Met deze algoritmen kunnen spelers resultaten controleren en CBGC gelooft sterk in het wijdverbreide gebruik van aantoonbaar eerlijke algoritmen in de game-industrie.

Volgens CBGC zou de groei van cryptogokken kunnen groeien als gevolg van opdringerig beleid door kansspel toezichthouders die meer controles op klanten, hun uitgaven en identiteit vereisen.

Crypto gokken en regelgeving Curacao De meest voorkomende jurisdictie voor crypto gokoperators om een ​​licentie van te krijgen is Curaçao, hoewel CBGC onthulde dat de meeste onderzochte websites niet duidelijk maken of ze zelfs een licentie hebben. Dit zou bedrijven geld besparen, omdat ze geen kosten voor regelgeving en naleving betalen.

Er is een perceptie rond het aantoonbaar eerlijke concept dat er geen licentie nodig zou kunnen zijn met bewezen algoritmen.

De meeste jurisdicties beschouwen dit echter nog steeds als gokken met geld, dus ze verwachten dat ze een licentie hebben met alle KYC-, AML- en sociale verantwoordelijkheidsvereisten, de hoofdlicentiegever die op Curaçao is opgezet lijkt de belangrijkste reden te zijn voor zijn populariteit in de crypto-gokruimte.

De regelgevingssituatie verandert echter in 2021, omdat de Covid-19-pandemie de economie van het land heeft doen krimpen, zoeken ze hulp bij de Nederlandse Kansspelautoriteit, die eerder kritiek had geleverd op de lokale industrie.

Daarom stemde de regelgever ermee in om steun te verlenen aan zijn collega, alleen als het zijn licentiesysteem zou wijzigen om het systeem van hoofd- en sublicenties voor 1 maart te verlaten.

Ook moet Curaçao ervoor zorgen dat exploitanten in overeenstemming met de wetten en regelgeving van de landen waarop ze zich richten tegen 1 september en de regelgever is verplicht ervoor te zorgen dat alle exploitanten de vereiste belastingen betalen.

Dergelijke vereisten zouden crypto-gokbedrijven ertoe dwingen te voldoen of het land te verlaten, wat hoogstwaarschijnlijk het geval zou zijn, eiland Man Het eiland Man heeft zowel blockchain-technologie als cryptocurrencies omarmd.

Het lanceerde Blockchain Isle of Man, een hub die zich toelegt op de groei van de sector op het eiland. Bovendien heeft de Isle of Man Financial Services Authority richtlijnen gepubliceerd waarin haar standpunt over cryptoassets wordt uiteengezet.

Wat het goksegment betreft, biedt de Gambling Supervision Commission een B2B Software Supplier-licentie voor token- en blockchainplatforms en software.

Er zijn verschillende websites met een licentie op het eiland Man, waaronder Real Time Games Holdings, Quanta Technology, Eminence Ltd en Shelgeyr Limited.

Malta De MGA bestudeert het segment sinds 2014 en heeft verschillende acties uitgevoerd, zoals een call for interest of zelfs de DELTA Summit, een blockchain- en digitaal innovatie-evenement.

Bovendien heeft Moneybite afgelopen mei een Virtual Finance Assets-licentie verkregen van de Malta Financial Services Authority.

De Bitcoin-betalingsprovider richt zich op iGaming-operator wat goed nieuws betekent voor het segment.

De regulering van cryptocurrencies en aanverwante activiteiten volgt een vergelijkbaar pad als internetgokken.

De early adopters zijn de kleinere, vaak offshore, eilandeconomieën, terwijl de grotere economieën van de wereld een voorzichtiger aanpak hanteren.

Het eiland Man en Malta tonen aan dat crypto gokbedrijven een vergunning kunnen krijgen in een goed gereguleerde hoogwaardige jurisdictie. Vanaf medio 2021 is het echter duidelijk dat sommige crypto gokbedrijven momenteel geen waarde hechten aan de geloofwaardigheid die een licentie kan opleveren.

Gebruikers van cryptocurrency kunnen deze houding waarderen omdat een van de aantrekkingskrachten van cryptocurrency is dat het gedecentraliseerd is en buiten de controle van de overheid valt.

Deze situatie kan veranderen naarmate de sector volwassener wordt, jurisdicties zoals Curaçao hun regelgeving verbeteren en de grotere economieën van de wereld beslissen over hun strategie voor cryptocurrency en het bijbehorende gebruik.

Klantvoordelen De CBGC beoordeelde de meerdere voordelen die cryptocurrencies en cryptogokken bieden aan klanten waaronder: Een uitlaatklep voor munten: gokken is een activiteit waar munthouders gemakkelijk hun munten aan kunnen uitgeven, met als bijkomend voordeel dat ze meer munten kunnen winnen.

Anonimiteit: Crypto-goksites die geen licentie hebben, kunnen worden gezien als een minder opdringerige optie dan reguliere bedrijven. Snelheid van aanmelden en transacties: cryptocurrency-transacties kunnen vrijwel onmiddellijk worden voltooid en kunnen lagere kosten met zich meebrengen dan andere betaalmethoden.

Ook kunnen nieuwe rekeningen makkelijker worden geopend, mede doordat er minder controles worden uitgevoerd bij aanmelding, minder inzetlimieten & betaalbaarheidscontroles: Er zijn over het algemeen minder limieten en controles op cryptogoksites, hoewel verschillende sites nog steeds maximale inzetlimieten hebben (verschillend per munt) en maximale winstlimieten voor sommige spellen.

Geschikt voor VIP’s: cryptogokken is beter in staat om VIP’s met hogere uitgaven te huisvesten – inderdaad, sommige sites zijn alleen op uitnodiging – zonder de inzetbedragen te beperken als een speler enkele winnende weddenschappen heeft.

Gemakkelijker geldverkeer: cryptocurrencies bieden een manier om beperkingen op het gebied van kapitaalverkeer zoals die van China te omzeilen, vooral als er problemen zijn bij het gebruik van traditionele betalingsmethoden om geld over te maken of om te gokken.

Crash-spellen een categorie gaming die speciaal is ontwikkeld voor gokken met cryptocurrency, zijn crashgames. Crash-games zijn snel, gemakkelijk te begrijpen en aantrekkelijk om te spelen.

Een speler plaatst zijn inzet en voert een vermenigvuldiger in waarmee hij wil laten uitbetalen, zodra het spel begint, toont een grafiek het multiplierniveau dat stijgt van 1,00x totdat het in slechts een paar seconden crasht.

Alle gokkers met een lagere vermenigvuldiger dan die waarbij het spel stopt, winnen, en al degenen die hun doel niet hebben bereikt, verliezen GBGC analyseerde de prestaties van een al lang bestaand crashspel.

• Totaal ingezette bedrag over +/- 5 jaar: BTC 825.000 (gelijk aan $ 29,3 miljard 7/2021)

• Totaal rendement voor spelers (98,8%): BTC 815.000 (gelijk aan $ 28,9 miljard 7/2021)

• Brutowinst (1,2%): BTC 10.000 (gelijk aan $355 miljoen 7/2021) GBGC registreerde de gespeelde rondes over een periode van 10 minuten (Bitcoin-prijs = $ 34.294): • 23 ronden voltooid

• Gemiddelde spelers per ronde: 157

• Totaal aantal ingezette Bits14: 742.410 (0,742 van een Bitcoin; $25.460)

• Hoogste inzetronde: 84.374 Bits ($2.893)

• Grootste individuele inzet: 45.576 Bits ($1.562) Bedreigingen en problemen een van de belangrijkste bedreigingen voor de niche zijn regeringen en regelgevers en hun houding ten opzichte van de ontwikkeling van het segment.

Omdat de aantrekkingskracht van de blockchain voor gebruikers vooral te danken is aan anonimiteit, maken de autoriteiten zich er eigenlijk zorgen over.

Bovendien zijn gedecentraliseerde gokapplicaties (Dapps) gebouwd op een blockchain het populairst bij cryptogokoperators.

Hun aard wanneer ze worden ingezet op de Ethereum-blockchain, omvat geen eigenaren, vrij van censuur, anonieme login codering en meer, wat de bezorgdheid van de overheid wekt.

Volgens CBGC hebben regeringen laten doorschemeren hoe ze op crypto zouden reageren, waaronder:

• Beheersing van het cryptocurrency-mining- of creatieproces – pogingen tot licentie of belasting?

• Milieuzorg over het energie-intensieve mijnbouwproces als reden aanvoeren om het te beperken of te beheersen.

• Vereisen dat cryptocurrency-transacties boven een bepaald niveau worden gemeld aan de belastingdienst.

• Streven naar het lanceren van hun eigen digitale valuta ondersteund door een centrale bank als een middel om de meer volatiele gedecentraliseerde cryptocurrencies te vervangen.

Deze maatregelen zouden de aantrekkingskracht van cryptogokken voor klanten kunnen verminderen en/of de exploitatie van cryptogoksites moeilijker en minder winstgevend kunnen maken.

Wisselvalligheid Bitcoin is momenteel de munt die het meest wordt gebruikt en geaccepteerd voor crypto-gokken.

De prijs van Bitcoin door de jaren heen toont een ander probleem aan bij het accepteren van cryptocurrency als betaalmiddel: volatiliteit.

In januari 2012 werd één BTC gewaardeerd op $ 5,5. In januari 2021 werd één BTC gewaardeerd op $ 33.108.

In de eerste zes maanden van 2021 stond de waarde van Bitcoin op een dieptepunt van $29.333 en een hoogtepunt van $63.365.

Bank- en fiat-valuta Bankieren blijft een sterke invloed uitoefenen op internetgokken, en dat geldt ook voor cryptogokken.

• Banken hebben dezelfde zorgen als overheden en regelgevers over cryptocurrency – het voldoen aan hun AML-, KYC- en Source of Funds-vereisten.

• Combineer dit met een andere activiteit waar banken huiverig voor zijn – gokken – en bankieren en betalingsverwerking zijn belangrijke kwesties bij cryptogokken.

• Op de Betting on Football-conferentie in 2019 waren gokexploitanten in het betalingspanel van mening dat het gebruik van cryptocurrencies voor de gereguleerde gokexploitanten wordt tegengehouden door de angst hun conventionele bankregelingen te verliezen.

• Het Amerikaanse ministerie van Financiën vereist dat elke cryptocurrency-overdracht met een waarde van meer dan $ 10.000 aan de IRS wordt gemeld voor Amerikaanse staatsburgers.

Het bezitten van een bank is een extreme maar effectieve oplossing voor cryptogokbedrijven om dit crypto/fiat-valutaprobleem op te lossen.

• Maar als dat geen optie is, ontwikkelt zich een sector om B2B grensoverschrijdende cryptocurrency-betalingen en de verwerking van crypto-fiat/fiat-crypto-transacties mogelijk te maken.

• Coinbase is een bedrijf dat als missie stelt om “de crypto-economie op te bouwen , wat het beschrijft als een eerlijker toegankelijker, efficiënter en transparanter financieel systeem mogelijk gemaakt door crypto.

Inbeslagname van munten, volgens de CBGC heeft de FBI bewezen dat ze in staat zijn om geld te recupereren van een bitcoin-portemonnee die betrokken was bij het losgeld van de koloniale pijplijn in juni 2021.

Ze namen $ 2,3 miljoen in beslag uit een portemonnee die op de een of andere manier de munten volgde en de privésleutels ervoor bemachtigde, maar ze deden dat niet en is niet uitleggen.

De FBI verklaarde dat criminelen op een bepaald moment tijdens hun criminele activiteiten vaak gebruik zullen maken van de Amerikaanse infrastructuur wat de Amerikaanse autoriteiten de wettelijke bevoegdheid geeft om op te treden om de fondsen in beslag te nemen.

• De mogelijkheid voor wetshandhavingsinstanties om cryptocurrencies te volgen en in beslag te nemen zou een probleem kunnen worden voor cryptogokwebsites en hun klanten.

• Noch de exploitant, noch de klant kan weten of de munt is verdiend als gevolg van crimineel ondernemen.

• Maar een speler kan op een later tijdstip ontdekken dat zijn winst uit zijn portemonnee wordt gehaald, als de munten die door de exploitant zijn uitbetaald eerder waren gebruikt om bijvoorbeeld losgeld te betalen.

• Op dezelfde manier kan een crypto-casino worden bevolen om cryptocurrency-stortingen te verbeuren als een speler het geld via criminele activiteiten heeft verkregen.

Gevolgtrekking Na een decennium van cryptocurrencies, zouden er wereldwijd maar liefst 150 miljoen Bitcoin-gebruikers kunnen zijn, met momenteel 18,7 miljoen Bitcoin.

▪ Er zijn verschillende methoden om het aantal Bitcoin-eigenaren te berekenen, maar door de aard van de cryptocurrency is dit erg moeilijk.19

• Veel gebruikers kopen en houden cryptocurrencies gewoon als investering, dus zijn niet bijzonder ‘actief’.

• Andere zijn handelaren, die kopen en verkopen op de prijsbewegingen in verschillende munten, maar niet proberen cryptocurrency te gebruiken om goederen of diensten te kopen.

• De marktkapitalisatie van de top 50 munten staat op US$ 1.385 miljard (juli 2021) hoewel precies waarom de munten deze waardering waard zijn – afgezien van het beleggerssentiment – ​​is minder duidelijk.

• Gokken is een activiteit waaraan houders van munten ze kunnen besteden.

• Honderden gokwebsites zijn gelanceerd om cryptogokdiensten aan te bieden voor verschillende munten.

• Veel van deze sites lijken geen gokvergunning te hebben, maar de schijnbare privacy en anonimiteit die ze beweren te bieden, gecombineerd met het ‘aantoonbaar eerlijk concept, is aantrekkelijk voor een bepaalde categorie gokkers.

• De groei van cryptogokken is deels een reactie op de constante stroom van nieuwe gokregelgeving, die tot doel heeft steeds meer persoonlijke informatie over de identiteit, het inkomen en het gedrag van gokkers te verkrijgen en de uitgaven van mensen te beperken totdat de informatie is verstrekt.

• Om deze reden vinden VIP-gokkers cryptogokken bijzonder geschikt voor hun behoeften.

• Er gaan duidelijk grote hoeveelheden munten door deze sites. Het is moeilijk om vast te stellen welke fiat waarde deze munten hebben, gezien de volatiliteit van de muntprijzen ten opzichte van de US $, sommige van de grotere operators zouden het equivalent van US$ 300 miljoen aan nettowinst kunnen behalen.

• De traditionele tier-one gokoperators lijken in dit stadium cryptogokken niet te promoten, er kan angst zijn voor het regelgevings en nalevingsrisico van betrokkenheid bij cryptocurrencies.

• Overheden in de grote economieën formuleren nog steeds hun benadering van cryptocurrencies – hun regulering en belastingheffing.

• Wat zij beslissen, zal uiteindelijk de toekomst van cryptocurrencies en aanverwante activiteiten zoals cryptogokken bepalen.

• In een tijdperk waarin de globale vennootschapsbelastingtarieven worden gedempt, zijn er goede argumenten voor beide: De aanhoudende vraag naar gedecentraliseerde cryptocurrencies als een opslag van rijkdom en; – De waarschijnlijkheid dat regeringen niet zullen toestaan dat cryptocurrencies een bron van rijkdom blijven die verborgen blijft voor het zicht van regelgevers en belastingautoriteiten.

Lees hier de volledige whitepaper – (in engels)

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.