De uitvoerend directeur van de Groot- Britainië Gambling Commission, Tim Miller, heeft gewezen op het gevaar dat internationalisering vormt voor regelgevers in de gokindustrie.

GC-directeur wijst op gevaren internationalisering tijdens de conferentie van de International Association of Gaming Regulators (IAGR) sprak Miller over hoe de wereldwijde groei van de gokindustrie oude uitdagingen vergroot en ook nieuwe risico’s met zich meebrengt.

Een probleem dat door Miller werd benadrukt, was de groei van de industrie die sneller gaat dan de regelgevers aankunnen.

Hij noemde de Britse markt als voorbeeld waarbij gokken een industrie van £ 14,1 miljard is volgens de bruto gaminginkomsten (GGR), terwijl het budget van de toezichthouder £ 18 miljoen per jaar bedraagt.

Miller zei: Hoewel ik niet suggereer dat een regelgever de middelen van de gereguleerde instanties moet evenaren, moeten we op zijn minst goed uitgerust zijn om gelijke tred te houden met de snelheid waarmee de industrie innoveert en evolueert.

De opkomst van een aantal internationale gokreuzen, met de middelen om tijdrovende en dure juridische uitdagingen voor regelgevers in meerdere rechtsgebieden te brengen, laat zien hoeveel internationalisering ons werk zou kunnen verstoren.

De uitbreiding van exploitanten buiten hun rechtsgebieden werd ook genoemd als een probleem voor exploitanten, aangezien Miller suggereerde dat het voor regelgevers moeilijk is om toezicht te houden op een bedrijf op één plaats wanneer het blijft uitbreiden naar andere gebieden.

Bovendien is Miller van mening dat de verschillende gokculturen van verschillende rechtsgebieden verschillende benaderingen van regelgeving betekenen waardoor het moeilijker wordt om een ​​uniforme aanpak te vinden en te voldoen aan de verwachtingen en vereisten van alle rechtsgebieden.

Miller voegde toe: Internationalisering gaat niet weg.

Het verhoogt en ontwikkelt oude risico’s voor regelgevers en brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Maar zoals vaak het geval is, ligt het antwoord op de risico’s en schade die gepaard gaan met internationalisering niet in een poging om ons een weg terug te banen naar een eenvoudiger tijd.

Ze liggen in het nog meer openstaan ​​voor de verandering en in het omarmen van de kansen die een dergelijke houding met zich meebrengt.

Laten we blijven samenwerken, samenwerken en gokken eerlijker en veiliger maken voor iedereen.

Wij van de Gambling Commission zijn klaar om de volgende stap te zetten en ik weet zeker dat we daarin niet de enige zijn.

Miller nam ook de tijd om de impact van het nieuwe coronavirus (Covid-19) te vermelden.

Een onderzoek uitgevoerd door de Gambling Commission bracht de verandering in gokgewoonten tijdens de pandemie aan het licht, zoals de toegenomen populariteit van esports.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.