Genius Sports heeft zijn omzet in het tweede kwartaal van 2021 verdubbeld ten opzichte van de overeenkomstige periode in 2020 tot $ 59 miljoen (Q2 2020: $ 27 miljoen).

Met de publicatie van het H1 2021-rapport, bedraagt ​​de omzet van Genius H1 $ 110 miljoen, een stijging van 76% ten opzichte van de overeenkomstige 2020-resultaten van $ 62 miljoen – aangezien de groep de omzetprognoses voor 2021 opwaardeert naar een bereik van $ 255- $ 260 miljoen.

Ondertussen bedroegen de H1 EBITDA-resultaten van het bedrijf $ 14,5 miljoen (H1 2020: $ 4 miljoen), waardoor het bedrijf zijn winstverwachting voor 2021 handhaafde om tussen £ 10-20 miljoen te dalen het sportdata- en technologiebedrijf beschrijft de acquisities van Second Spectrum en Sportzcast als een hulpmiddel voor de Genius SportsTech-eenheid om de omzet met 105% te verhogen tot een record van $ 7,2 miljoen (Q2 2020: $ 3,5 miljoen).

Daarnaast zag het bedrijf ook een omzetstijging van 62% voor zijn media- en inhoudsdiensten tot $ 8 miljoen, voornamelijk als gevolg van hogere advertentie-uitgaven door zijn Amerikaanse en Europese klanten.

Mark Locke, CEO van Genius Sports, zei: We zijn enorm trots op onze voortdurende uitvoering in het tweede kwartaal en ons vermogen om onze end-to-end-oplossingen namens onze industriepartners te implementeren.

De Betting Technology-eenheid van de groep voltooide zijn eerste H1-rapport na zijn registratie als een NYSE-bedrijf en registreerde ook een omzetstijging tot $ 41 miljoen (Q2 2020: $ 18 miljoen), een stijging van 144%.

De aanzienlijke stijging van de eenheid werd toegeschreven aan het profiteren van een genormaliseerde wereldwijde sportkalender, nieuwe klantenwinsten en bestaande sportsbook-klanten die nieuwe gokdiensten activeerden.

Genius ging de tweede helft van de handel in 2021 in en meldde een stijging van zijn Amerikaanse marktvooruitzichten, door meerjarige strategische partnerschappen aan te gaan met DraftKings, Caesars Entertainment, WynnBET en 888 SI Sportsbook.

Ter ondersteuning van zijn groeistrategie in de VS, bevestigde Genius-governance dat de afgesloten NYSE-notering het bedrijf hielp om $ 435 miljoen aan primaire en secundaire opbrengsten op te halen die zullen worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

We blijven ons toonaangevende portfolio van officiële rechten aanzienlijk uitbreiden door samen te werken met sportcompetities en -federaties in belangrijke regio’s over de hele wereld, voegde Locke eraan toe.

Onze uitgebreide suite van premium content, technologiediensten en oplossingen voor fan betrokkenheid hebben onze commerciële partnerschappen versterkt.

Onze onlangs aangekondigde NFL-gerelateerde overeenkomsten met sportsbook-exploitanten hebben onze strategie gevalideerd en vertrouwen gewekt in ons vermogen om resultaten te leveren aan de bovenkant van onze eerdere verwachtingen voor het jaar.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.