GeoComply financiert zelfuitsluitings onderzoeksproject

Home » GeoComply financiert zelfuitsluitings onderzoeksproject

GeoComply gaat een tweejarig onderzoeksproject financieren voor het International Centre for Responsible Gaming (ICRG), dat de effectiviteit op lange termijn van vrijwillige zelfuitsluiting zal onderzoeken.

GeoComply het project zal zich richten op het ontdekken van de meest effectieve vormen van zelfuitsluiting, de ideale momenten om zichzelf uit te sluiten en de criteria die een exploitant en spelregelgever zouden moeten gebruiken om te beslissen of iemand terug mag.

Er is een noodzaak om te bepalen of het verbeteren van deze programma’s zou resulteren in meer klantparticipatie en of dit gunstig zou zijn, zegt Arthur B Paikowsky, president van de ICRG.

Daarnaast zal het project onderzoeken of de term zelfuitsluiting stigmatiserend is en mensen ervan kan weerhouden zichzelf uit te sluiten, en wat de beste registratiemethode is. De definitieve resultaten van het onderzoek worden in oktober 2025 vrijgegeven.

Sinds de oprichting van GeoComply, meer dan tien jaar geleden, zetten we ons in voor verantwoorde gokinitiatieven, zegt Anna Sainsbury, mede-oprichter en CEO van GeoComply.

We hebben meer gegevens nodig om de acties van de industrie rond RG te ondersteunen en ik ben erg blij dat we het onderzoek van de ICRG op dit belangrijke gebied kunnen ondersteunen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.