BetMakers Technology Group Limited, een Australisch goktechnologiebedrijf gesteund door de invloedrijke bookmaker Matthew Tripp, heeft zich aangesloten bij de wachtrij om de race- en bookmaking operatie van Tabcorp over te nemen.

Het voorstel van BetMakers, dat vrijdag openbaar werd gemaakt, waardeert het lucratieve zakelijke segment op AU $ 4 miljard en als het wordt geaccepteerd zou Tabcorp AU $ 1 miljard aan contanten ontvangen via schuldfinanciering en nog eens AU $ 3 miljard aan nieuw uitgegeven BetMakers-aandelen.

Het aantal uitgegeven nieuwe aandelen zou worden vastgesteld op het moment dat een transactie wordt overeengekomen en gebasserd op een premie van 15% ten opzichte van de verhandelde prijs van BetMakers voorafgaand aan de ondertekening, aldus het bedrijf.

Op basis van het volume van de gemiddelde prijs per 26 mei 2021, zou het indicatieve voorstel de aandeelhouders van Tabcorp een belang van 65% opleveren in de gecombineerde activiteiten BetMakers en Tabcorp Wagering en Media.

De afgelopen jaren heeft BetMakers zich gefocust op het vergroten van een internationale voetafdruk om zichzelf te positioneren als een toonaangevende leverancier van data- en technologieproducten en diensten die commerciële voordelen kunnen opleveren voor de twee cruciale pijlers van de racewereld: race-instanties en weddenschappen.

De potentiële overname van Tabcorp’s Wagering and Media-activiteiten biedt BetMakers een geweldige kans om transformationele groei te realiseren en de waarde van deze nieuwe activa te realiseren in overeenstemming met deze strategie.

Voortbouwend op het succes van BetMakers tot nu toe, zou de gecombineerde entiteit een aantrekkelijk voor een investeringsvoorstel zijn als een van de meest breed toegepaste wereldwijde racenetwerken op de markt.

We bevinden ons in een unieke positie om wereldwijde commerciële kansen na te streven en in het bijzonder in de Verenigde Staten, TAB en Sky Racing hebben een sterk inzetmerk en wij geloven dat BetMakers uniek gepositioneerd is om te groeien en het bedrijf verder te versterken zowel in Australië als wereldwijd.

Het voorstel van BetMakers volgt op twee eerdere voorstellen van de Britse sportweddenschappen en iGaming-gigant Entain PLC om de Wagering & Media-activiteiten van Tabcorp over te nemen voor AU $ 3 miljard – later opgewaardeerd naar AU $ 3,5 miljard en een bod van AU $ 4 miljard van Apollo Global Management voor zowel de Wagering & Mediabedrijf en het bedrijf Gaming Services.

Tabcorp bevindt zich midden in een strategische evaluatie om de werkelijke waarden van alle bedrijfssegmenten van het bedrijf vast te stellen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.