De Japanse premier Yoshihide Suga heeft aangekondigd dat hij na het verstrijken van zijn termijn niet zal deelnemen aan de LDP-leidersverkiezingen.

Kandidaten worden op 17 september definitief gemaakt met stemming op 29 september en de partij werft nu de 20 kandidaat-raadsleden die nodig zijn voor een leiderschapsverkiezing.

Naast voormalig beleidschef Fumio Kishida (64) en minister van Binnenlandse Zaken en Communicatie Taro Kono (58), die hebben aangekondigd voornemens te zijn, voormalig secretaris-generaal Shigeru Ishiba (64) en voormalig minister van Binnenlandse Zaken en Communicatie Sanae Takaichi (60) gesteund door voormalig premier Abe, toonden enthousiasme voor hardlopen.

Na de leidingsverkiezing vindt in verband met het verstrijken van de ambtstermijn op 21 oktober de algemene verkiezing van de leden van de Tweede Kamer plaats.

De verkiezing van de Tweede Kamer zal naar verwachting ergens in oktober of november plaatsvinden, en uiterlijk op 28 november. Kishida, die zijn kandidatuur al heeft aangekondigd en Ishiba, die graag wil meedoen, werden beide verslagen in de leiderschapsverkiezingen van 2020 door premier Suga.

Kono, die tot de Shikoukai (Aso)-factie van de LDP behoort, besloot de vorige keer niet mee te doen omdat de factie unaniem besloot Suga te steunen.

Hoewel het erop lijkt dat hij deze keer een sterk verlangen heeft om te rennen, is het nog steeds onduidelijk of hij de steun van de hele Aso-factie zal krijgen.

Ongeacht wie de leiderschapsverkiezing wint, wordt aangenomen dat dit de richting van het IR-ontwikkelingsbeleid van de LDP niet significant zal beïnvloeden en dat eventuele veranderingen beperkt zullen zijn.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.