Het Nederlandse parlementslid roept op tot het stopzetten van legaal online gokken

Home » Het Nederlandse parlementslid roept op tot het stopzetten van legaal online gokken

Een Nederlands parlementslid roept op tot een totaal verbod op online gokken met een wetsvoorstel waaraan ze werken om aan het parlement te presenteren.

Anne Kuik, een CDA-Kamerlid, heeft online gokbedrijven bekritiseerd door grote winsten te maken dankzij de toegenomen kansspel -schade voor haar staatsburgers.

De online kansspelwet werd in oktober 2021 gelegaliseerd met de Wet op kansspelen op afstand (KOA) na jaren van debat door wetgevers in het land, en in de sector heeft het afgelopen jaar 1 op de 20 mensen zich aangemeld bij een online kansspelplatform.

Het parlementslid zei: Als gevolg van de wet is kansspel genormaliseerd en zijn jongeren in een wereld van verslaving terechtgekomen, dat moeten we nu onderdrukken.

Kuik zei dat 21% van alle kansspelrekeningen toebehoort aan jongvolwassenen die schulden krijgen en zei: “Deze gokbedrijven maken winst ten koste van mensen met kansspelproblemen.

De CDA-partij is er altijd tegen gekant geweest dat online gokken in het land wordt gelegaliseerd, daarbij verwijzend naar de gevaren van kansspelverslaving onder jonge volwassenen en zegt ook dat kanspelbedrijven niet genoeg doen om kanspel-schade te beschermen, omdat de overheid te laks is in haar benadering van de gevolgen van kanspel en bescherming van spelers.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.