Het toerisme in Japan is nog steeds gedecimeerd met slechts 17.700 bezoekers in september

Home » Het toerisme in Japan is nog steeds gedecimeerd met slechts 17.700 bezoekers in september

Het aantal buitenlandse bezoekers aan Japan bleef in september aanzienlijk onderdrukt, met de Japan National Tourism Organization (JNTO) die slechts 17.700 aankomsten voor de maand bekendmaakte.

Het cijfer van september vertegenwoordigt een daling van 99,2% ten opzichte van dezelfde maand in 2019, voordat de COVID-19-pandemie toesloeg.

Vanwege de verspreiding van COVID-19 hebben veel landen sinds eind januari 2020 maatregelen genomen om reizen naar het buitenland in te perken en heeft Japan de quarantaine nog strenger gemaakt en visa ongeldig gemaakt.

Vanwege de veranderende situatie van de pandemie zijn deze maatregelen in zowel Japan als in het buitenland herhaaldelijk versoepeld en hersteld.

Japan blijft nieuwkomers in het land tegenhouden door de exploitatie van het bedrijfs- en verblijfstraject voor internationale aankomsten op te schorten en de quarantainemaatregelen te verbeteren om de verspreiding van nieuwe varianten van het virus te voorkomen.

Dit houdt onvermijdelijk het aantal buitenlandse bezoekers aan Japan op een zeer laag niveau. Er zijn echter enkele stappen voorwaarts gezet, waarbij Japan deze maand de quarantaineperiode voor volledig gevaccineerde personen die het land binnenkomen, heeft teruggebracht van 14 dagen naar 10 dagen.

Het bezoek van september omvatte 4.000 aankomsten uit China, 2.200 uit Zuid-Korea, 1.700 uit de Verenigde Staten en 1.000 uit Vietnam.

Voor de periode van januari tot september 2021 samen waren er 33.000 aankomsten uit China, 23.400 uit Vietnam en 15.700 uit de VS.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.