De Hong Kong Jockey Club (HKJC) boekte een recordomzet van HK $ 279,7 miljard ($ 35,9 miljard) voor het seizoen 2020/21 en zei dat het van plan is om zijn succesvolle vermengingsprogramma uit te breiden.

In zijn jaarverslag merkte het op dat de omzet van race-weddenschappen voor het jaar met 12,5 procent steeg tot HK $ 136,1 miljard en voor het seizoen met 12,1 procent tot HK $ 136,4 miljard.

De club bracht in juli enkele voorlopige racecijfers naar buiten.

De omzet van voetbalweddenschappen steeg met 54 procent tot HK $ 140,2 miljard en de belasting op voetbalweddenschappen steeg met 47,4 procent tot HK $ 9,25 miljard.

Dit weerspiegelde de hervatting van grote competities en het opnieuw plannen van uitgestelde wedstrijden en competities, met name Euro 2020 en Copa America 2020, wat resulteerde in een uitzonderlijk groot aantal wedstrijden in 2020/21.

Het zei echter dat het onwaarschijnlijk is dat deze ongebruikelijke situatie zich zal herhalen.

The Mark Six werd tussen februari en half september 2020 opgeschort om redenen van volksgezondheid en parallel met de sluiting van Off-Course Betting Branches.

De verkoop aan de toonbank werd pas volledig hervat vanaf mei 2021. Als gevolg daarvan daalde de omzet van Mark Six voor het jaar met 34,3 procent tot HK $ 3,4 miljard.

De club merkte het succes op van zijn vermengingsprogramma, dat drie jaar geleden werd gelanceerd met het Britse Royal Ascot.

De Worlds Pools verdubbelden in aantal tot 12, met een omzetstijging van 88,1 procent voor het jaar.

Het maakte 17 procent uit van de totale clubomzet.

Via World Pools breidt de Club het concept nu uit, waarbij Hong Kong snel in opkomst is als een wereldwijd knooppunt om zich te mengen in ’s werelds belangrijkste racebijeenkomsten, zei het.

In dit opzicht was het besluit van de regering om het aantal simulcast-dagen te verhogen van 23 naar 37 per jaar, en ook om simulcasting in de zomermaanden toe te staan, bijzonder belangrijk.

Ten eerste wordt een belangrijke maas in de wet aangepakt die door illegale exploitanten wordt uitgebuit om gokkers in Hongkong tijdens de zomervakantie tussen raceseizoenen aan te vallen.

Ten tweede stelt het Hong Kong-fans in staat om meer van ’s werelds beste races te bekijken en erop te wedden, met een omzet van overzeese simulcast-races die vorig seizoen met 34 procent is gestegen, merkte het op.

De HKJC zei dat het gedurende het jaar ook de digitale transformatie van zijn gokdiensten had voortgezet, met nieuwe producten, waaronder een voetbal-app, een eWallet en het veilig openen van een online account.

Het bedrijf zei dat meer dan 90 procent van de weddenschaps omzet werd gegenereerd via online en mobiele kanalen.

In de toekomst is de club van plan haar focus op de Greater Bay Area te verscherpen met als doel een ‘volwaardige paardenindustrie’ te creëren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.