Grenssluitingen en de bredere impact van de COVID-19-pandemie hebben de Hong Kong Jockey Club weinig gedwarsboomd met het raceseizoen 2020/21, wat resulteerde in een recordomzet van HK $ 136 miljard (US $ 17,5 miljard).

Met het einde van het seizoen met zijn 88e bijeenkomst op woensdagavond, groeide de race-omzet jaar-op-jaar met 12,1% tot meer dan HK$130 miljard voor de eerste keer.

De 835 races en 206 simultane overzeese races waren ook beide records, waardoor de weddenschaps rechten met 13,6% zijn gestegen tot HK$ 13,7 miljard.

Alleen al de omzet van simulcast-races groeide met 37,7% tot HK $ 7 miljard, waarbij de Dubai World Cup-bijeenkomst in maart een simulcast-omzetrecord van HK $ 332 miljoen neerzette, maar werd verslagen door de Royal Ascot King’s Stand Day in juni met HK $ 340 miljoen.

De totale omzet op World Pool bijeenkomsten steeg met 108,6%, terwijl de gemengde component met 88,1% steeg, aldus The HKJC.

Het feit dat het seizoen überhaupt kon vorderen, werd geprezen als een succesverhaal met The HKJC die een “racebubbel” creëerde op zijn twee renbanen – Sha Tin en Happy Valley.

We zijn verheugd dat we opnieuw een volledig seizoen hebben kunnen voltooien met een duidelijke focus om ervoor te zorgen dat het racen doorgaat, terwijl we het principe van bescherming van de volksgezondheid en veiligheid van onze werknemers, belanghebbenden en het publiek handhaven, aldus The HKJC CEO Winfried Engelbrecht -Bresges.

De opmerkelijke seizoensomzet heeft ons in staat gesteld om meer bij te dragen aan de verbetering van onze samenleving.

Ik ben onze medewerkers dankbaar voor hun toewijding en harde werk en ook aan onze licentiehouders die blijk hebben gegeven van een sterke integriteit om het racen gaande te houden.

Door hun inspanningen waren we in staat om honderdduizenden racefans waardevol thuis-entertainment te bieden in een tijd waarin sociale afstand van het grootste belang was, aldus de heer Engelbrecht-Bresges.

Ik waardeer ook het begrip onder onze supporters dat als gevolg van onze afstemming op het volksgezondheidsbeleid van de regering, een beperkt aantal mensen weer op koers mocht.

Met de verbeterende COVID-19-situatie kijk ik uit naar een terugkeer naar de normaliteit en kunnen we al onze klanten weer welkom heten op onze geweldige racecircuits.

De HKJC is een non-profitorganisatie en de grootste belastingbetaler in Hong Kong.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.