IBIA meldt 50 gevallen van verdachte weddenschappen in het derde kwartaal

Home » IBIA meldt 50 gevallen van verdachte weddenschappen in het derde kwartaal

Het aantal waarschuwingen daalde jaar-op-jaar met 41 procent, de International Betting Integrity Association (IBIA) heeft voor het derde kwartaal van 2023- 50 verdachte gevallen van weddenschappen gemeld.

De gevallen zijn gemeld door de wereldwijde bedrijven van IBIA-leden, die meer dan 125 merken voor sportweddenschappen omvatten en jaarlijks meer dan 137 miljard dollar verdienen. omzet van weddenschappen.

Het aantal meldingen daalde met 41 procent op jaarbasis, vergeleken met 85 in het derde kwartaal van 2022. De meldingen in het derde kwartaal hadden betrekking op acht sporten in 21 landen.

Voetbal en tennis bleven de sporten met de meeste meldingen, samen goed voor ruim de helft van alle meldingen, tennis kende het hoogste aantal waarschuwingen: 15, een stijging van 7 procent opeenvolgend, maar een daling van 55 procent op jaarbasis.

Voetbal zag 13 waarschuwingen, drie waarschuwingen hadden betrekking op evenementen die uitsluitend voor vrouwen bestemd waren en 43 waarschuwingen op evenementen die uitsluitend voor mannen bestemd waren.

Drie hadden betrekking op evenementen van gemengd geslacht en één op een dierensport windhondenraces.

Opnieuw was Europa verantwoordelijk voor het merendeel van de verdachte weddenschappen met 30 waarschuwingen, 60 procent van het totaal. Zuid-Amerika volgde met zeven waarschuwingen.

IBIA tekent MoU met loterij van Buenos Aires – IBIA-CEO Khalid Ali zei: In het kwartaal was er sprake van een voortdurende vermindering van het aantal waarschuwingen, met een daling van meer dan 30% in de eerste drie kwartalen ten opzichte van 2022, waarbij tennis een belangrijke factor was.

Gedurende het kwartaal organiseerden IBIA en de International Tennis Integrity Agency (ITIA) samen met veel van de belangrijkste sport en gokbedrijven in de VS een best practice integriteitsseminar in New York.

Die sectoroverschrijdende coöperatieve aanpak onderstreept de kracht van onze relatie met tennis, zoals erkend door de ITIA, en onze gedeelde inzet om in partnerschap samen te werken om de corruptie in die sport te bestrijden.

Voor het tweede kwartaal rapporteerde de IBIA een daling van het aantal verdachte weddenschappen internationaal in vergelijking met het tweede kwartaal van 2022.

Het rapporteerde dat er in het kwartaal 50 waarschuwingen aan de sportautoriteiten zijn gedaan, wat 44 procent minder is dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.