De Ierse goksector zal ingrijpende veranderingen doorvoeren die zijn doorgevoerd door een nieuwe Code of Practice on Safer Gambling’, opgesteld door de Irish Bookmakers Association (IBA).

Dit weekend deelde de IBA mee dat de Ierse retail- en online bookmakers ermee hadden ingestemd om de nieuwe industrieregels, normen en -gedrag op het gebied van veiliger gokken en spelersbeschermingsplichten te volgen.

In navolging van het Britse beleid, introduceert de nieuwe code een sectorbreed verbod op creditcardtransacties die worden toegepast op online en retailweddenschappen in de hele Republiek Ierland.

IBA-voorzitter, Sharon Byrne, legt uit: We erkennen dat de industrie de hoogste normen voor veiliger gokken moet blijven ontwikkelen.

We zijn met name van mening dat het creditcardverbod en de whistle-to-whistle reclamebeperkingen belangrijke stappen op dat pad zijn.

Door nieuwe verplichtingen zullen IBIA-leden beloven om vrijwillige bijdragen te leveren aan het Social Responsibility Fund (SRF) dat onafhankelijk wordt beheerd door de Gambling Awareness Trust (GAT).

SRF-gelden zullen door GAT worden gebruikt om advisering, preventie, onderwijs, onderzoek en bewustmakingsdiensten in Ierland te financieren voor probleemgokken.

Verdere toezeggingen van de RET zullen ervoor zorgen dat alle IBIA-leden deelnemen aan de Gambling Prevalence Study van de Ierse regering om inzicht te krijgen in de impact en blootstelling van problematisch gokken op de gezondheid en het welzijn van het land.

Voor gevestigde detailhandelaars heeft de nieuwe code prioriteit gegeven aan opleiding van personeel om het vermogen om probleem en risicoklanten te identificeren te verbeteren aangezien gokwinkels beloven veiligere gokomgevingen te exploiteren die worden onderhouden door versterkte ID-verificaties, klantenservice-interventies en betere documentatie van incidenten.

Ondertussen zullen online-operators hun diensten moeten beschermen met door de klant geleide controles die naadloze toegang tot stortingslimieten, time-outs van sessies en het verstrekken van informatie aan klanten over hun gokuitgaven/-gewoonten vereisen.

Door zich te houden aan nieuwe verplichtingen op het gebied van reclame, zullen IBIA-leden een 21 uur verbod op gokreclame tijdens algemene uitzendingen in acht nemen, vergezeld van een reclameverbod op live sportprogramma’s.

Er zullen nieuwe marketingnormen worden toegepast op sportsponsoring, die niet langer logo’s van het merk voor weddenschappen mogen weergeven op merchandise onder de 18 jaar en met sponsoring die waar mogelijk veiligere gokberichten promoot.

De IBIA lanceerde een nieuw mandaat voor Ierse weddenschappen en verklaarde dat de code werd ondersteund door: BarOne, bet365, BetMcLean, BetWay, Boylesports, Casumo, Chieftain, Entain, Flutter Entertainment, Fox’s betting, QuinnBet, SBO Bet, Sean Graham, Track Sports en Tully Bookmakers.

Ter afsluiting van haar verklaring heeft de IBIA er bij de Ierse regering op aangedrongen haar belofte na te komen om de gokwetten van het land, die sinds de jaren vijftig niet zijn bijgewerkt, te hervormen.

Vorig jaar kregen de voorstellen van de Ierse regering om een ​​onafhankelijke kansspelregelgever op te richten om toezicht te houden op de licenties van alle gokexploitanten de volledige steun van de industrie.

Maar na de verstoringen veroorzaakt door de pandemie, is de oprichting van een Ierse kansspelregulator uitgesteld tot minstens 2021.

De IBA roept al lang op tot de oprichting van een regelgevende instantie in Ierland, merkte Byrne op deze code is niet het antwoord op gokproblemen en we zijn van mening dat er meer kan worden gedaan binnen het forum dat door een toezichthouder wordt aangeboden.

We zijn echter van mening dat deze maatregelen de reis voortzetten die de industrie de afgelopen jaren heeft afgelegd, om ervoor te zorgen dat de normen voor iedereen worden verhoogd.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.