India verliest jaarlijks 48,8 miljard dollar aan illegale kansspel-websites!

Home » India verliest jaarlijks 48,8 miljard dollar aan illegale kansspel-websites!

Het rapport suggereert dat de illegale offshore kansspelmarkt nu wordt gewaardeerd op Rs 8,2 lakh crore India.

Een rapport van het Think Change Forum (TCF) schat dat de belastingautoriteiten in India jaarlijks Rs 3,9 lakh crore (US$48,8 miljard) verliezen aan illegale kansspel en kansspelwebsites.

Het rapport suggereert dat de markt voor illegale offshore-weddenschappen nu wordt gewaardeerd op ongeveer Rs 8,2 lakh crore, met een jaarlijks groeipercentage van 30 procent.

Cricket, een enorm populaire sport in India, is goed voor 80 tot 90 procent van de totale inkomsten uit sportweddenschappen en trekt ruim 140 miljoen deelnemers.

Tijdens het seizoen van de Indian Premier League (IPL) steeg dit aantal tot ongeveer 370 miljoen.

Als het huidige groeitempo aanhoudt, wordt verwacht dat de online markt voor illegale weddenschappen in 2026 naar verwachting de waarde van Rs 18 lakh crore zal overtreffen, resulterend in een verlies van ongeveer Rs 6,7 lakh crore aan belastingen voor de overheid, aangezien er geen GST-inkomsten of belastingaftrek aan de bron zijn. TDS) collecties worden gedaan op basis van illegaal aanbod.

Het ministerie van Financiën en het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie (MeiTy) hebben gezegd dat ze niet-conforme platforms zouden blokkeren, het rapport zegt echter dat veel illegale offshore kansspel-websites belastingbetalingen zullen blijven ontwijken.

Het rapport identificeerde 75 illegale offshore kansspel en kansspelplatforms die zich op Indiase gebruikers richtten via advertenties op sociale media met beroemdheden.

De overheid heeft veel domeinen verboden, maar de activiteiten blijven bestaan door van domein te veranderen.

Het Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie (MeitY) heeft eerder dit jaar 138 offshore kansspel platforms verboden in overeenstemming met de richtlijn van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, maar velen blijven operationeel.

Een van de bekendste die in het rapport wordt genoemd, is de illegale kansspelapp Mahadev Book.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.