Karnataka, de grootste staat in het zuiden van India, gaat online gokken verbieden nadat het kabinet zaterdag heeft ingestemd met een wijziging van de Karnataka Police Act, 1963.

Onder het voorgestelde verbod, dat volgt op verzoeken om actie van het Hooggerechtshof van Karnataka, zal online gokken als een strafbaar feit worden beschouwd en kunnen degenen die schuldig worden bevonden aan deelname veroordeeld worden tot drie jaar gevangenisstraf.

Het nieuwe wetsvoorstel zal nu worden ingediend in de komende zitting van de staatswetgever, die op 13 september begint.

Volgens een rapport in The Hindu Times definieert het wetsontwerp online games als alle vormen van wedden of wedden, inclusief in de vorm van tokens die worden gewaardeerd in termen van geld dat voor of na de uitgifte ervan is betaald, of elektronische middelen en virtuele valuta, elektronische overboeking van geld in verband met een kansspel.

Loterijen en paardenraces zijn vrijgesteld van het verbod.

Het besluit van Karnataka om online gokken te verbieden volgt op soortgelijke stappen eerder dit jaar door de regeringen van Kerala en Tamil Nadu, hoewel het Madras High Court onlangs de Tamil Nadu Gaming and Police Laws (Amendment) Act van 2021 als buitensporig en onevenredig heeft afgewezen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.