Indonesië: ISP’s moeten samenwerken tegen illegaal online gokken

Home » Indonesië: ISP’s moeten samenwerken tegen illegaal online gokken

Kominfo zegt dat ISP’s hun licenties kunnen verliezen, het Indonesische ministerie van Communicatie en Informatie (Kominfo) zei in een verklaring dat de internetproviders (ISP’s) van het land hun licenties zouden kunnen verliezen als ze niet meewerken aan het beteugelen van illegaal online gokken.

Minister Budi Arie Setiadi zei dat slechts 35 procent van de 1.011 ISP’s in Indonesië hun lijst met negatieve inhoud had bijgewerkt. Digitale platforms zoals X, Telegram, Google, Meta en TikTok zijn eerder bedreigd met boetes tot 500 miljoen INR (31.000 dollar) als ze online kansspelinhoud op hun platforms toestaan.

Een week geleden kondigde Setiadi aan dat zijn ministerie tussen 17 juli 2023 en 21 mei 2024 1,9 miljoen stukken online kansspelinhoud had verwijderd en het ministerie heeft de Financial Services Authority (OJK) en Bank Indonesia (BI) gevraagd bankrekeningen en digitale portemonnees gekoppeld aan online kansspel te blokkeren.

De OJK heeft voorgesteld 5.364 bankrekeningen te blokkeren, en BI heeft voorgesteld 555 digitale portemonnees te blokkeren.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.