Indonesië verwijdert 800.000 illegale kansspel locaties in tweede helft van 2023

Home » Indonesië verwijdert 800.000 illegale kansspel locaties in tweede helft van 2023

Het Indonesische ministerie van Communicatie en Informatica (Kominfo) heeft het afgelopen jaar actie ondernomen, dat zich agressief heeft gericht op en verwijderd meer dan 800.000 illegale kansspelwebsites – dat aantal overschaduwt het totaal dat in de afgelopen vijf jaar samen is uit de lucht gehaald.

De inspanning onderstreept de niet-aflatende inzet van de Indonesische autoriteiten om online kansspel aan te pakken, waarvan de regering zegt dat ze miljoenen burgers, met name de jeugd van het land, heeft verstrikt.

De statistieken schetsen een grimmig beeld van de online gokcrisis die Indonesië in zijn greep houdt.

Volgens schattingen van de overheid houden maar liefst 2,7 miljoen Indonesiërs zich bezig met regelmatig online kansspel, met 327 biljoen rupiah (ongeveer $ 27,6 miljard) aan omzet die alleen al in 2023 via illegale platforms circuleren.

De regering heeft vastgesteld dat 78% van deze gokkers jonge mensen zijn, met velen die binnen de 17 tot 20 jaar oude leeftijdscategorie vallen en afkomstig zijn uit gezinnen met een laag inkomen.

In een gezamenlijke inspanning om dit groeiende probleem te bestrijden, heeft Kominfo ongekende actie ondernomen, alleen al in de tweede helft van 2023 slaagde het ministerie erin om meer dan 800.000 kansspelwebsites te verwijderen – een prestatie die het totale aantal sites dat in de afgelopen vijf jaar is gesloten, overschaduwt.

Deze agressieve campagne onderstreept de niet-aflatende vastberadenheid van de regering om online spelen uit het land uit te roeien.

De strijd is echter niet zonder uitdagingen geweest, de regering heeft het steeds moeilijker gevonden om deze kansspelwebsites te blokkeren, omdat hun computerservers zich voornamelijk in het buitenland bevinden, vaak in buurlanden zoals de Filippijnen en Cambodja.

Zodra een site wordt verwijderd, komen er snel nieuwe naar voren met verschillende namen en webadressen, waardoor het een nooit eindigend spel van whack-a-mole is voor de autoriteiten.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.