Sokratis Kokkalis, oprichter en chief executive van Intralot SPA, heeft de ‘zakelijke prioriteit’ van de technologiegroep onderstreept om alle Noord-Amerikaanse eenheden, diensten en klantcontracten te versterken en te versnellen.

Nadat hij afgelopen november het leiderschap van de in Athene genoteerde groep had heroverd, presenteerde Kokkalis de nieuwe strategische visie van Intralot aan investeerders tijdens de AVA van het bedrijf op dinsdag 29 juni.

Ondanks voortdurende COVID-19-aanpassingen in zijn geografische samenstelling, had Intralot beter dan verwachte resultaten behaald voor de handel in 2021 – aangezien Kokkalis een broodnodige stabiele handelsperiode opmerkte na jaar-op-jaar significante overgangen voor het bedrijf, die geschokt door het verlies van zijn belangrijkste technologiecontract in Turkije.

De resultaten van de Groep voor het eerste kwartaal waren buitengewoon goed en we verwachten dat de resultaten voor het tweede kwartaal net zo goed en volgens het businessplan zullen zijn, wat ons de mogelijkheid biedt om haar positie in strategische markten te versterken door het gebruik van onze technologie en ervaring in de game-industrie.,Kokkalis zei tegen investeerders.

Ter ondersteuning van de voortdurende transformatie van Intralot, bevestigde Kokkalis dat het bestuur van Intralot opnieuw had onderhandeld over de fiscale verplichtingen van het bedrijf, aangezien Intralot zijn ongedekte schuldbetalingen in 2021 overdraagt ​​naar een lock-upovereenkomst voor 2024.

Daarnaast heeft Intralot een nieuwe leningsovereenkomst afgesloten ter waarde van € 147,6 miljoen ($ 175,46 miljoen) met als doel de liquiditeit van het bedrijf te ondersteunen om Noord-Amerikaanse projecten te financieren.

Het bedrijf merkte verder op dat zijn financiering zal worden gewaarborgd aangezien deelnamelimieten zullen worden bereikt om de overeenkomst met obligatiehouders op een consensuele manier uit te voeren, zonder een beroep te doen op gerechtelijke procedures.

De handelsresultaten van het eerste kwartaal schetsten de Noord-Amerikaanse ‘Intralot INC’-eenheid van het bedrijf als de nieuwe aanjager van de omzetgroei van de technologiegroep, met een stijging van +81% in EBITDA, aanzienlijk beter dan de gevestigde Europese prestaties.

Kokkalis versnelt de Noord-Amerikaanse opdracht van Intralot, als technologische concurrenten van het bedrijf van hun commerciële strategieën – opgemerkt door de aankondiging van gisteren door Scientific Games dat het zijn technologie-eenheden voor loterijen en sportweddenschappen zou afstoten.

Onze belangrijkste prioriteit is nu onze dochteronderneming in Noord-Amerika, die de beste resultaten voor de Groep heeft opgeleverd en deelneemt aan de schuldherstructurering, evenals de benutting van kansen in andere ontwikkelde markten waar de Groep comparatieve voordelen heeft door gebruik te maken van onze ervaring en nieuwe productportfolio.

Kokkalis : Tot slot wil ik onze medewerkers en alle partners bedanken voor hun veerkracht en doorzettingsvermogen om tot een akkoord te komen met de Obligatiehouders.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.