De online gokmarkt van India heeft tijdens de Covid-crisis een explosieve groei doorgemaakt en dat vertoont geen tekenen van vertraging, aangezien buitenlandse investeerders zich steeds meer op de markt richten.

Van augustus 2020 tot januari 2021 trok de sector inkomende investeringen van $ 544 miljoen aan en dat zal naar verwachting verdubbelen in de komende 12 tot 18 maanden, volgens Maple Capital Advisors.

Gokken om echt geld in behendigheidsspelen zal naar onze mening voortdurende investeringen opleveren, vooral wanneer de gerechtelijke verduidelijkingen over kwalificatie voor behendigheidsspelen op het hoogste niveau van de rechterlijke macht vrij duidelijk zijn, zei Pankaj Karna, oprichter en algemeen directeur van Maple.

Het is duidelijk dat met ~ 15 procent van het wereldwijde gamingverkeer, we denken dat investeringen een belangrijke route zullen zijn om deel te nemen aan de markt.

Voor KPMG zorgde Covid voor een omslagpunt voor online casual gaming in India, waardoor de acceptatie van gaming naar de mainstream werd geduwd, aangezien Indiërs een groot deel van 2020 en 2021 thuis opgesloten bleven.

Er waren eind vorig jaar meer dan 500 miljoen smartphonegebruikers in het land, met een groeiend aantal providers die betaalbare datapakketten aanbieden sinds de introductie van 4G in 2016.

KPMG schat dat het aantal gamers is gestegen van 250 miljoen aan het einde van FY2018 tot ongeveer 400 miljoen medio vorig jaar, waarmee het de op een na grootste groep online gamers ter wereld is.

Ongeveer 94 procent daarvan zit op mobiele telefoons, wat de marktomvang betreft, wordt verwacht dat games om echt geld dit jaar een omzet van INR 49,8 miljard ($ 670 miljoen) zullen genereren, oplopend tot INR 61,3 miljard in 2025.

Het bedrijf onderscheidt online fantasiesporten, die naar verwachting nog meer groei, meer dan een verdubbeling van INR 24,3 miljard tot INR 54,3 miljard.

De casual gaming-sector is nog steeds de grootste met INR 60,2 miljard en zal naar verwachting stijgen tot INR 169 miljard.

De markt bevindt zich op een keerpunt in een generatie, schreef Salone Sehgal, directeur van Lumikai, een op gaming gericht durfkapitaalfonds, in een Maple Capital-rapport.

Omdat 67 procent van het duizendjarige Indiase publiek actieve gamers zijn, hebben we een generatie van digitale convergentie-native gebruikers die tegelijkertijd zijn blootgesteld aan gaming, sociale media, audio, chat en video-inhoud, waardoor een enorme witte ruimte ontstaat voor nieuwe mediums van interactief entertainment.

In de tweede helft van vorig jaar ontving fantasiesportbedrijf Dream 11 een investering van $ 225 miljoen van fondsen waaronder TPG, de grootste deal in de sector. Anderen omvatten twee financieringsrondes voor Mobile Premier League voor een totaal van $ 185 miljoen en $ 68 miljoen in Nazara Technologies.

Volgens Maple ging 38 procent van alle transacties in termen van totaalbedrag naar kansspelbedrijven voor echt geld, met 35 procent van de deals in termen van aantal.

Naast aandeleninvesteerders lanceert een groeiend aantal online bedrijven producten die gericht zijn op India. Velen die vroeger de Chinese markt begeerden, richten hun aandacht ergens anders op nu Peking meedogenloos hard oplost tegen online gokken.

Regelgeving blijft echter een probleem in India, op vaardigheden gebaseerde spellen om echt geld zijn legaal, maar er is een lappendeken van verschillende benaderingen, afhankelijk van de afzonderlijke staten.

Sommigen, zoals Telangana en Andhra Pradesh, hebben er onlangs voor gekozen om alle vormen van gokken te verbieden, al dan niet gebaseerd op vaardigheden.

Karna zei dat het resulterende gebrek aan een algemeen wettelijk kader heeft geleid tot zelfregulering door de industrie waarbij handelsverenigingen en exploitanten het op zich nemen om zich aan te houden en beste praktijken vast te stellen.

We verwachten in de loop van de tijd meer regelgeving, zei hij er is enige inspanning om bepaalde behendigheidsspelen te reguleren, maar ik zie dit op de langere termijn uitspelen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.