Italiaanse regio’s aangespoord om reorganisatieplannen voor kansspel te ondersteunen

Home » Italiaanse regio’s aangespoord om reorganisatieplannen voor kansspel te ondersteunen

Conferenza Unificata heeft de voorzitters en raadsleden opgeroepen om de plannen te steunen.

De Conferenza Unificata, die de samenwerking tussen de centrale regering van Italië en de autonome regio’s van het land coordineerd, heeft er bij regionale voorzitters en gemeenteraadsleden op aangedrongen de geplande reorganisatie van gokken op het land te ondersteunen.

Op nationaal niveau werd vorig jaar vooruitgang geboekt bij fase 1 van de Italiaanse kansspelhervormingen, die tot doel hebben het concessiemodel voor kansspelfranchises op het land te moderniseren en gestandaardiseerde regels voor kansspelocaties in alle 20 administratieve regio’s van Italië in te voeren.

De wet zal de voortzetting van het Italiaanse concessiemodel en de toestemming van de politie voor kansspelen op land zien, maar zal naar verwachting vereiste minimumkenmerken introduceren voor spellocaties, beperkingen op inzetten en winsten, verplichte training voor exploitanten en dealers en een verbod op weddenschappen op minderjarige sportwedstrijden.

Locaties moeten voldoen aan de vastgestelde openingstijden en minimale afstanden van 200 tot 500 meter van locaties zoals scholen en ziekenhuizen. Veel van de wijzigingen zijn bedoeld om een meer uniform kader te creëren, ter vervanging van gefragmenteerde regionale voorschriften.

Een opknapbeurt van de Italiaanse regeling voor zelfuitsluiting is ook aanbevolen.

De verhuizing is echter de steun nodig van de 20 autonome regio’s en 100 gemeenten, de Conferenza Unificata zei dat het decreten van de regering had herzien en oordeelde dat ze geen nadelige financiële gevolgen voor de regionale begrotingen met zich meebrachten.

Hij riep de lokale autoriteiten op om samen te werken door feedback te geven over hun maatregelen tegen pathologisch gokken en om een werkgroep op te richten.

De CU zei dat het zich ervan bewust was dat er problemen waren met het monitoren van retail-spel, maar benadrukte dat regionale overheden op zijn minst basisdetails over de locaties van verkooppunten moeten hebben.

CU-leden hebben de regering opgeroepen om 5 procent van de inkomsten uit gokautomaten toe te wijzen aan regio’s om monitoring en veiligere kansspelmaatregelen te helpen financieren.

Het decreet van de nationale regering over de reorganisatie van de kansspelsector op het land moet nog worden goedgekeurd door de parlementaire financiële commissie en naar verwachting zal het op 22 februari verslag uitbrengen.

Tip commerciële for sale : ITA.BET

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.