ITIA schorst Nastja Kolar en Alexandra Riley wegens onwettig wedstrijdgedrag

Home » ITIA schorst Nastja Kolar en Alexandra Riley wegens onwettig wedstrijdgedrag

Nastja Kolar en Alexandra Riley – tennissers uit respectievelijk Slovenië en de VS – zijn voorlopig geschorst door de International Tennis Integrity Agency (ITIA).

De ITIA, opgericht door de International Governing Bodies of Tennis, schetst als belangrijkste doelen de promotie, aanmoediging, verbetering en bescherming van de integriteit van de professionele sport wereldwijd.

De waakhond heeft verklaard dat de schorsingen het gevolg zijn van vermoedens dat beide spelers actief hebben deelgenomen aan schendingen van het Tennis Anti-Corruption Program (TACP) tussen 2015 en 2020 waarbij Kolar wordt beschuldigd van 25 schendingen, terwijl Riley er 15 heeft gepleegd.

Volgens de onafhankelijke anti-corruptie hoorzittingsambtenaar Ian Mill KC, wiens beslissing het was om de spelers te bestraffen, omvatten de schendingen van de TACP-richtlijnen onder meer het verzinnen van aspecten van wedstrijden, weddenschappen, het faciliteren van weddenschappen, rechtbanken, samenzwering en het niet melden van corrupte benaderingen.

In de tekst onder G.4.a van de TACP-richtlijnen staat: In het geval dat de Covered Person aansprakelijk wordt gesteld voor een of meer van de beschuldigingen tegen hem en de sanctie niet tegelijkertijd met de beslissing over aansprakelijkheid wordt bepaald, AHO moet, hetzij uit eigen beweging van de AHO, hetzij op verzoek van de ITIA, een voorlopige schorsing opleggen in afwachting van de definitieve beslissing over de sanctie.

Terwijl de specifieke sancties waar zowel Kolar als Riley mee te maken krijgen momenteel worden vastgesteld is er vanaf 14 maart een uitspraak van kracht die de tennissers verbiedt deel te nemen aan of deel te nemen aan een van de evenementen die worden georganiseerd door de officiële bestuursorganen van de sport.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.