Darang Candra, directeur Zuid-Oost Azië voor Niko Partners, heeft Japan en India geïdentificeerd als de twee snelst groeiende esports-markten in Azië, buiten China.

Candra maakte de opmerkingen uit het rapport Esports in Asia 2021, dat net deze week woensdag door Niko Partners werd uitgebracht.

In het rapport bleek dat de esports-industrie in Azië in 2020 met 4,9 procent groeide, ondanks de uitdagingen die Covid-19 met zich meebracht.

Het aantal esports-kijkers in Azië groeide ook in 2020 en groeide tot 618 miljoen esports-kijkers, een stijging van 21 procent ten opzichte van 2019.

Candra merkte ook op dat er in Japan en Korea zijn verplaatst om esports-weddenschappen te reguleren.

Darang zei dat de informatie werd gedeeld door insiders uit de industrie, maar benadrukte dat het voor beide landen nog erg vroeg is en dat er nog geen gerelateerde wetten zijn voorgesteld aan beide regeringen.

Hij maakte de notitie tijdens zijn interview met Asia Gaming Brief Asia Editor Felix Ng, als onderdeel van AGB’s wekelijkse Face-to-Face-serie.

Het volledige rapport Esports in Asia 2021 is nu beschikbaar op de website van Niko Partners.

Het rapport heeft betrekking op de exportmarkten van China, Chinees Taipei, India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam en omvat marktomvang en omzet, groeifactoren en trends, gamegenres, topgametitels , teams, toernooien en evenementen, niet-team esports-organisaties, het esports-ecosysteem en organisatiestructuren, collegiale esports, vrouwen in esports, live streaming, mobiele esports en meer.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.