Jdigital: hardhandig besluit heeft de marktontwikkeling van Spaans gokken belemmerd

Home » Jdigital: hardhandig besluit heeft de marktontwikkeling van Spaans gokken belemmerd

De Spaanse brancheorganisatie voor online gokken heeft verklaard dat de markt begint te lijden onder een negatieve evolutie van aanmatigende regelgeving en beleid, vastgesteld door het Spaanse Ministerie van Consumentenzaken.

Onder verwijzing naar officiële DGOJ-cijfers die de Q1-prestaties volgen, merkte Jdigital op dat een omzetdaling van 15%, de vierde achtereenvolgende kwartaaldaling betekende voor de gereguleerde online gokmarkt in Spanje.

Zorgwekkend was dat de markt een daling van 9% in actieve accounts registreerde, die verder werd verergerd door een daling van 56% in nieuwe klantenaccounts die tijdens de Q1-periode werden geregistreerd.

Deze evolutie vergroot het gevoel van instabiliteit en onzekerheid dat reeds heerste in de sector, vooral na de goedkeuring van het Koninklijk Besluit betreffende de commerciële communicatie van gokactiviteiten. – merkte Jdigital op.

De handelsorganisatie heeft verzocht om een ​​grondwettelijke herziening van het Spaanse Koninklijk Besluit inzake reclame, en schetste verder bezorgdheid over de achterblijvende ontwikkeling van de markt.

Merk op dat de advertentiebudgetten met betrekking tot de kansspelen met 52% daalden tot € 34 miljoen, omdat gevestigde exploitanten met een vergunning niet langer traditionele media kunnen gebruiken om hun diensten te promoten.

Elders zijn de investeringen in sponsoring vrijwel ingestort -93% tot slechts € 630.000,-, terwijl Spaanse sportclubs zich blijven aanpassen aan een algemeen verbod op sponsoring van weddenschappen dat rechtstreeks door het Ministerie van Consumentenzaken wordt toegepast.

Het gereguleerde ecosysteem voor online gokken in Spanje ervaart een stagnatie van de negatieve trend waarin het is ondergedompeld, wat tot bezorgdheid leidt bij de betrokken agenten, zegt Jorge Hinojosa, directeur-generaal van Jdigital.

De daling van het bedrijf schaadt niet alleen de bedrijven die met vergunning in het land opereren, die ook zien hoe tegelijkertijd de illegale markt zou groeien, maar ook de staat zelf, die in 2021 € 7 miljoen minder via de belastingtarieven ophaalde toegepast op de kansspelactiviteit.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.