Lewis Hamilton zei dat hij werd herinnerd aan zijn eigen sterfelijkheid en de risico’s die hij neemt in de Formule 1 na zijn crash met Max Verstappen tijdens de Italiaanse Grand Prix.

De wereldkampioen had het geluk om zonder ernstig letsel te ontsnappen nadat hij zondag op Monza op zijn hoofd werd geraakt door de auto van Verstappen.

Het is een grote schok, ik race al heel lang en we nemen daar de hele tijd risico’s, zei Hamilton, die sinds 2007 in de F1 rijdt en nu aan zijn 15e seizoen bezig is.

Pas als je zoiets meemaakt, krijg je die echte schok en kijk je naar het leven en besef je hoe kwetsbaar we zijn.

Formule 1 Grand Prix van Italië met de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen van Red Bull Racing botst met Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton van Mercedes-AMG Petronas tijdens de start van de Formule 1 Grand Prix van Italië op de Autodromo Nazionale Monza racebaan in Monza, Italië, 12 september 2021.

EPA/MATTEO BAZZI Hamilton en Verstappen crashen uit F1 Italiaanse Grand Prix terwijl Ricciardo wint!

De twee gingen de eerste chicane in op Monza in ronde 26 met Hamilton vooraan terwijl Verstappen probeerde te passeren.

Daarbij reed zijn auto over de hoge stoepranden en werd op de Mercedes van Hamilton gegooid.

Terwijl ze van de baan gleed, reed het rechter achterwiel van de Nederlander over de auto van Hamilton en in zijn hoofd, waarbij het halo-cockpitbeschermingsapparaat een ernstige impact verhinderde bij wat anders een dodelijk ongeval had kunnen zijn.

Hamilton, die zei dat de halo zijn leven had gered, zal over twee weken vóór de Russische GP een specialist zien om te controleren op mogelijke verwondingen of bijwerkingen van het incident.

Mercedes heeft bevestigd dat er geen hersenschudding was bij het incident en de focus lag op mogelijk nekletsel waarvan Hamilton zei dat het pijnlijk was op zondagavond.

Daniel Ricciardo won de race voor McLaren, maar de focus lag op het gevecht tussen de twee titelverdedigers.

Er is het hele seizoen weinig te kiezen tussen hen en Verstappen blijft vijf punten voor na wat hevige gevechten op de baan zijn geweest.

Ze hadden een groot incident tijdens de Britse GP toen Hamilton Verstappen knipte die probeerde te passeren bij Copse corner.

De Nederlander werd van de baan geslagen door een botsing met hoge snelheid met de vangrails.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.