Kambi heeft Abios, een leverancier van esports-gegevens en technologie, verworven in een deal ter waarde van maximaal SEK 270 miljoen (£ 22,6 miljoen/€ 26,4 miljoen/$ 31,1 miljoen).

Counter Strike:Global Offensive-coach wint ESIC-beroep Kambi zal SEK 150 miljoen vooraf contant betalen, plus een extra betaling van maximaal SEK 120 miljoen, afhankelijk van de prestaties van de esports-activiteiten.

Kambi-topman en mede-oprichter Kristian Nylén zei dat de deal Kambi in staat zou stellen zijn aanwezigheid in esports uit te breiden, een gebied dat het al enige tijd nauwlettend in de gaten hield.

De esports-categorie wordt al lang zorgvuldig overwogen door Kambi en we voelen nu dat dit het juiste moment is om de volgende stap te zetten en onze capaciteiten uit te bouwen in een branche met een groot wereldwijd potentieel.

In Abios krijgen we het esports-DNA waar we naar op zoek waren, en dat een aanvulling is op het erfgoed en de ervaring die we al hebben op het gebied van sportweddenschappen.

Abios, dat data, kansen en visualisaties levert aan een aantal operators, haalde in 2020 een omzet van SEK 18 miljoen op van klanten als Kindred, LeoVegas en Pinnacle.

Kambi zei dat het na de afronding van de deal zijn diensten zal blijven aanbieden aan bedrijven die mogelijk geen Kambi-klant zijn.

Abios-topman Oskar Fröberg en chief technology officer Anton Janér blijven beiden in hun functie na de deal.

Oskar en Anton hebben een fantastisch team opgebouwd dat weet wat er nodig is om te slagen in esports en ik ben verheugd om niet alleen de Abios-business te zien groeien, maar ook wat de integratie van Abios met Kambi’s modulaire platform zal brengen voor esports-weddenschappen in de toekomst, zei Nylén.

Oskar Fröberg, Chief Executive Officer van Abios, zei dat Kambi en Abios een langetermijnvisie delen.

Na jarenlang een sterke relatie te hebben opgebouwd, geloven we dat Kambi de optimale partner is voor Abios,zei hij.

Ze vertrouwen niet alleen in onze mensen en capaciteiten, maar we delen dezelfde waarden en langetermijnvisie.

De kans in esports is zoals altijd boeiend en we kijken ernaar uit om kennis met Kambi uit te wisselen en hun ervaring en spierkracht toe te voegen aan ons ondernemerskarakter.

Abios is ook de officiële esports-gegevenspartner van Clarion Gaming.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.