Rank’s Daub Alderney heeft een boete van £ 5,8 miljoen gekregen voor sociale verantwoordelijkheid en AML-tekortkomingen.

De Britse toezichthouder, de Gambling Commission, heeft een officiële waarschuwing en een boete van £ 5,8 miljoen afgegeven aan Daub Alderney na het identificeren van sociale verantwoordelijkheid en tekortkomingen in de strijd tegen het witwassen van geld.

Daub Alderney, die Kittybingo en Regalwins exploiteert, maakt deel uit van Stride Group die Rank Group in oktober 2019 heeft overgenomen.

De Kansspelcommissie heeft vastgesteld dat de exploitant geen passende maatregelen heeft genomen om probleem gokken op te sporen of te voorkomen bij incidenten die zich hebben voorgedaan tussen januari 2019 en maart 2020.

In één geval verloor een klant die tekenen van gokprobleem vertoonde £ 45.410 in vier maanden tijd.

Op een gegeven moment gebruikte de klant vier verschillende betaalkaarten op één dag.

Ze hebben ook £ 133.873 aan opnames teruggedraaid, bij een ander incident stuurde Daub Alderney slechts twee herinneringen voor veiliger gokken en een enkele pop-up naar een klant die £ 40.500 had uitgegeven.

De Gambling Commission ontdekte ook dat Daub Alderney een ineffectief beleid had om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme aan te pakken.

Het constateerde dat de exploitant niet om een ​​bewijs van geld vroeg van een klant die £ 41.500 had gestort.

Tegen de beslissing van de Kansspelcommissie staat beroep open.

Helen Venn, uitvoerend directeur van de Gambling Commission, zei: Deze zaak was het resultaat van geplande nalevingsactiviteiten en elke exploitant moet zich ervan bewust zijn dat we ferme actie zullen blijven ondernemen tegen degenen die de normen niet verhogen.

De schuld van de licentienemer, en de vereiste boete die die schuld weerspiegelt, kan niet worden aangetast door het feit dat zijn aandelen nu zijn overgedragen van de ene groep investeerders naar de andere.

De Licentienemer ontkomt niet aan of verzacht de gevolgen van zijn acties niet omdat zijn aandelen worden verkocht.

Vorige week heeft Rank Group Eitan Boyd van Stride Gaming gepromoveerd tot group chief Innovation Officer (CIO).

Ondertussen zal CFO Bill Floydd naar verwachting tegen het einde van het jaar aftreden om over te stappen naar Watches of Switzerland Group.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.