Kazuo Okada zet juridische stappen tegen voormalig directeur van Okada Manila.

Home » Kazuo Okada zet juridische stappen tegen voormalig directeur van Okada Manila.

De Japanse miljardair Kazuo Okada heeft beschuldigingen van geweld bij zijn overname van Okada Manilla weerlegd en zei dat hij juridische stappen onderneemt tegen voormalig directeur Hajime Tokuda, die probeerde in het pand te blijven.

Okada kreeg in mei een status quo ante-bevel van het Filippijnse Hooggerechtshof, dat opdracht gaf het bestuur van Tiger Resort, Leisure & Entertainment te herstellen zoals het in 2017 was, Okada werd in dat jaar afgezet op beschuldiging van verduistering van $ 3 miljoen van het bedrijf.

Een groep die de Japanse executive vertegenwoordigde, waaronder Antonio Cojuangco en Dindo Espeleta, betrad het pand op 31 mei en nam de controle over, in een open brief aan werknemers, waarin hij zichzelf Daddy O noemt, zei Okada dat de toegang vreedzaam was verlopen, waarbij Tokuda aanvankelijk zijn identiteitskaart inleverde en de vergaderruimte verliet.

Later echter, toen zijn advocaten arriveerden, sloot de groep zich op in de bestuurskamer, als gevolg daarvan droeg de veiligheidsafdeling van Okada hem uit het gebouw en werd hij door zijn chauffeur naar huis gereden.

In deze open brief aan werknemers, schrijft Okada dat er geen lasterlijke of gewelddadige handelingen waren en dat bewakingscamera’s in het resort dat feit zullen bevestigen, sommige informatie op internet en andere extreme opmerkingen, zoals illegale en gewelddadige invasie, bezetting van grondgebied en ontvoering, zijn opgenomen in het Investor Relations-rapport van Universal, schreef hij, verwijzend naar het moederbedrijf van de groep.

Wij geloven dat de feiten die aantonen dat het tegenovergestelde is gebeurd, door de bewakingscamera zullen worden onthuld. We bereiden een rechtszaak voor tegen de acties van de heer Tokuda, die volgens ons in strijd zijn met en in strijd zijn met het bevel van het Hooggerechtshof.

Okada ontkende ook berichten over steekpenningen die op internet circuleerden, Tiger Resort Asia Ltd. ,de in Hong Kong gevestigde moedermaatschappij van TRLEI, heeft zijn eigen juridische stappen ondernomen tegen Kazuo Okada en eist verhaal bij het Hooggerechtshof.

In zijn brief suggereerde Okada dat de benoeming van Cojuanco als vice-voorzitter en Espeleta als president van TRLEI slechts een tijdelijke regeling zou kunnen zijn tot zijn volgende bezoek aan de Filippijnen.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.