LDP behoudt meerderheid, maar Ishin wint terrein bij de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden in Japan

Home » LDP behoudt meerderheid, maar Ishin wint terrein bij de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden in Japan

Er werd zondag gestemd voor de 49e verkiezing van het Huis van Afgevaardigden in Japan en de stemmen worden nog steeds geteld.

Alle resultaten waren vanochtend voor zonsopgang beschikbaar, om 02.00 uur had de Liberaal-Democratische Partij (LDP) 253 van de 465 beschikbare zetels ingenomen, meer dan het aantal dat nodig is voor een enkele meerderheid.

Inclusief partner Komeito heeft de regerende partij 283 zetels behaald, meer dan een stabiele meerderheid, de stabiele meerderheid is het aantal stoelen dat nodig is om de diet op een stabiele manier te laten werken en vereist 261 stoelen.

De LDP ondervond echter enige verstoring doordat verschillende voormalige ministers hun zetels verloren, terwijl de Nippon Ishin no Kai zijn aantal zetels meer dan verdrievoudigde van 11 naar 37.

De vertegenwoordiger van Nippon Ishin no Kai is Ichiro Matsui, burgemeester van Osaka, en de plaatsvervangend vertegenwoordiger is Hirofumi Yoshimura, gouverneur van de prefectuur Osaka.

De partij heeft aanzienlijke aantrekkingskracht verworven in de prefectuur Osaka.

Na de uitslag van deze Tweede Kamerverkiezing zal Fumio Kishida zijn premierschap behouden.

Verwacht wordt dat het beleid van de regering ten aanzien van IR ongewijzigd zal blijven, aangezien Kishida in het verleden zijn sterke steun heeft uitgesproken.

De prefectuur Osaka werkt momenteel aan een IR-bod met haar voorkeurspartner, MGM Resorts, en de Ishin-partij is een voorstander van het beleid.

Het bezet nu 15 van de 19 zetels in het kiesdistrict met één zetel in een overweldigende overwinning, met de resterende vier zetels in handen van Komeito.

In dezelfde geest eindigde de prefectuur Wakayama, een ander gebied dat aandringt op de ontwikkeling van een IR, met twee LDP- en één van de Democratische Partij voor het Volk-zetels, terwijl Nagasaki drie LDP-zetels en één van de Democratische Partij voor het Volk heeft.

Kanagawa, waar de recente burgemeestersverkiezingen van Yokohama zagen dat Takeharu Yamanaka het IR-bod van Yokohama won en het afslachtte, is de thuisbasis van voormalig premier Yoshihide Suga, evenals voormalige kabinetsministers Tari Kono en Shinjiro Koizumi.

De LDP nam slechts 11 zetels in Kanagawa, terwijl de CDP er ook 11 Akira Amari, secretaris-generaal van de LDP, verloor zijn kleine race in het kiesdistrict aan een CDP-lid.

Amari wint nog steeds een zetel in het proportioneel vertegenwoordigde kiesdistrict, maar verliezen in het kiesdistrict met één lid is niet goed voor hem.

De LDP zal de huidige organisatie moeten heroverwegen als het wil zegevieren in de House of Councilors-verkiezingen volgende zomer.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.