Lewis Hamilton zegt dat hij het hele jaar door vecht met zijn gezondheid, nadat hij in december Covid-19 had opgelopen.

De zevenvoudig wereldkampioen zag de dokter van zijn Mercedes-team duizelig en wazig zien nadat hij als derde was geëindigd in de Hongaarse Grand Prix van zondag.

Nadat hij zich laat had aangesloten bij de officiële persconferentie na de race, zei hij: Ik was erg duizelig en alles werd een beetje wazig op het podium.

Hamilton miste vorig jaar de Sakhir Grand Prix vanwege het coronavirus. Een week later keerde hij terug voor de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi, maar gaf toe dat hij niet helemaal gezond was toen hij dat deed.

Na als derde te zijn geëindigd in de veelbewogen race van zondag op de Hungaroring, gewonnen door Esteban Ocon van Alpine, nam Hamilton deel aan de podiumceremonie voordat hij medische hulp zocht.

Ik heb het hele jaar gevochten met mijn gezondheid na wat er eind vorig jaar is gebeurd en het is nog steeds een strijd, zei hij. Ocon wint spannende Hongaarse GP nadat Hamilton terug vocht en volledige race resultaten Hamilton zei te vermoeden dat hij al lang aan Covid leed, waardoor mensen die het virus oplopen maandenlang slopende gezondheidseffecten ondervinden.

Ik heb er met niemand in het bijzonder over gesproken, maar ik denk dat het aanhoudt”, zei hij. “Ik herinner me de effecten toen ik het had.

De training is sindsdien anders geweest en de mate van vermoeidheid die je krijgt is anders en het is een echte uitdaging.

Dus ik blijf gewoon proberen om te trainen en me zo goed mogelijk voor te bereiden, wie weet wat het vandaag is?

Misschien is het hydratatie, maar ik heb die ervaring absoluut niet gehad. Ik had iets soortgelijks in Silverstone, maar dit is veel erger.

Hamilton’s derde plaats, in combinatie met een 10e plaats voor titel rivaal Max Verstappen van Red Bull nadat de Nederlander betrokken was bij een ongeval in de eerste bocht van de race, heeft de Brit met een voorsprong van zes punten in het kampioenschap achtergelaten op weg naar de drie- week zomervakantie.

Het seizoen komt opnieuw samen tijdens de Belgische Grand Prix op 27-29 augustus.

Er staan ​​nog 12 races op het programma, maar als gevolg van de pandemie blijft er onzekerheid over het exacte aantal.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.