Regionale rechtbank oordeelt dat Lotto Bayern illegaal heeft geadverteerd de regionale rechtbank van München heeft een klacht tegen Lotto Bayern gegrond verklaard, waarin wordt beweerd dat de exploitant van de staatsloterij op verschillende plaatsen online onnauwkeurige advertenties heeft gebruikt.

De klacht is ingediend door een bedrijf in Malta dat secundaire loterijen beheert, waarbij spelers zelf weddenschappen plaatsen op de uitkomsten van loterijen.

Gerechtelijke documenten beweren dat Lotto Bayern een video op haar YouTube-kanaal heeft geplaatst met een discussie over het gebruik van loterijgeld voor de promotie van sport.

Op het YouTube-kanaal van Lotto Bayern stond ook een video met de titel ‘cool life’ en een link naar een ander YouTube-kanaal met de naam EuroJackpot- EuroJackpot results.

Bovendien adverteerde LOTTO Bayern op zijn Facebook-pagina met een geluksgetallenhoroscoop die deelname aan een vooraf ingevuld getallenspel met de naam Lotto 6aus49 aanmoedigde.

De exploitant van loterijweddenschappen beweerde dat Lotto Bayern onwettige reclamemaatregelen had gebruikt en beweerde dat de videoclips op zijn YouTube-kanaal onnauwkeurige informatie bevatten omdat ze deelname aan het spel aanmoedigen in plaats van alleen maar de winkansen te vermelden.

De eiser beweerde ook dat de geadverteerde winsten op een zodanige manier waren uitgelicht dat het in strijd was met het Staatsverdrag inzake kansspelen, terwijl de geluksgetallenhoroscoop een verhoogde winkans suggereerde en daarom als oneerlijk zakelijk gedrag kon worden beschouwd.

De rechtbank concludeerde dat de video’s van Lotto Bayern in strijd zijn met sectie 5 (1) van het Staatsverdrag inzake kansspelen, waarin staat dat alle reclamemaatregelen moeten voldoen aan de strikt noodzakelijke methoden om klanten aan te moedigen deel te nemen aan staatsgokken.

De rechtbank was het ook eens met de bewering dat de video’s gokken in een positief daglicht stelden, wat specifiek suggereert dat degenen die deelnemen aan de loterij een cool leven kunnen leiden.

Met betrekking tot de geluksgetal-horoscoop oordeelde de rechtbank dat de advertentiemethoden in strijd waren met de wet op eerlijke handel.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.