Novomatic-dochteronderneming Löwen Entertainment heeft de Duitse politieke leiders beschuldigd van het tonen van minachting voor gokkers en spelaanbieders voorafgaand aan het nieuwe staatsverdrag inzake gokken dat op 1 juli van kracht wordt.

Daniel Henzgen, lid van de raad van bestuur van de gaming provider, zei dat het nieuwe verdrag volkomen onrealistische… zinloze wettelijke afstandsvereiste voor speelhallen zou inluiden, waardoor alleen al in Baden-Württemberg 8.000 banen op het spel zouden komen te staan.

Hij viel op nieuwe beperkingen op speelhallen die worden ingevoerd op hetzelfde moment dat online gokken in het hele land opengaat en wees erop dat zelfs het monopolie van de staatsloterij online gokautomaten wil aanbieden.

Hij voegde eraan toe: “Niets is gevaarlijker voor de cohesie en het vertrouwen in de bevolking dan ideologie, die als wetenschap wordt verkocht.

We kennen dit fenomeen van minachting voor gokkers en spelaanbieders al vele jaren, vermomd als pseudo-bewijs in de discussie over regelgeving, miljoenen mensen gokken nog altijd.

Pogingen om dit tegen te gaan met verboden en legale, kwaliteitsvolle aanbiedingen te marginaliseren, versterken alleen maar de zwarte markt en illegaal, ongecontroleerd gamen.

De Duitse staten hebben in januari 2020 overeenstemming bereikt over een breed nieuw regelgevingskader voor gokken.

De Glücksspielneuregulierungsstaatsvertrag (GlüNeuRStV) zal de monopoliestructuur van de Duitse staatsloterij-industrie behouden, terwijl ook het verbod op online slots en poker wordt opgeheven en sportweddenschappen, gelegaliseerd in het huidige staatsverdrag, kunnen worden voortgezet.

Er zijn echter ook zorgen geuit over beperkingen op live wedden, advertenties en spelersaccountactiviteiten. De inzet op slots wordt gemaximeerd op € 1 per draai, terwijl de industrie verbijsterd was door de Bondsdag die een belasting van 5,3% oplegde op de omzet van de nieuw gereguleerde verticals.

Ondertussen heeft het advocatenkantoor AdvoFin gezegd dat het 150 zaken met een totale waarde van € 10 miljoen heeft in verband met gokverliezen door individuen in de afgelopen drie jaar in Duitsland.

AdvoFin neemt de zaken aan op basis van no-win, no-fee en zal 37% van de financiële schade terugvorderen. Stefan Bohar, bestuurslid van AdvoFin, zei: Gebruikers van de voorheen illegale aanbiedingen kunnen hun spel en inzet verliezen voor ten minste de afgelopen drie jaar terugvorderen.

Het nieuwe Staatsverdrag inzake kansspelen verandert daar niets aan.

Aanbieders die volgens de nieuwe regels geen Duitse vergunning krijgen, blijven illegaal. Van een algemene legalisering van online kansspelen in Duitsland kan dus geen sprake zijn.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.