Mark King geschorst van WST na meldingen van verdachte weddenschappen

Home » Mark King geschorst van WST na meldingen van verdachte weddenschappen

De World Snooker Tour (WST) heeft Mark King geschorst na meldingen van onregelmatige weddenschappen.

Een onderzoek naar de 4-0 nederlaag van de 48-jarige tegen Joe Perry op de Welsh Open op 13 februari wordt momenteel bestudeerd door de World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA).

De voorzitter van het bestuursorgaan, Jason Ferguson, legde uit dat King nu met onmiddellijke ingang is uitgesloten van deelname aan en deelname aan de wedstrijd, de WPBSA vervolgde: De schorsing blijft van kracht tot de afronding van het onderzoek of eventuele latere aanklachten die al dan niet worden ingediend.

De Engelse prof – die nummer 57 van de wereld is in de sport – heeft het recht om in beroep te gaan tegen deze beslissing. Na het bereiken van een professionele standaard in 1991, slaagde King in een wereldranglijst van 11 in 2003, met zijn enige rankingtitel op de Northern Ireland Open in 2016.

King wordt nu de 11e speler die sinds oktober 2022 door de WPBSA is geschorst wegens beschuldigingen van matchfixing.

Hij sluit zich aan bij de voormalige Triple Crown-winnaars Yan Bingtao en Zhao Xintong, evenals Liang Wenbo, Lu Ning, Li Hang, Zhao Jianbo, Bai Langning, Chang Bingyu en Chen Zifan.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.