Marketingstrategieën benutten: Spotlight op Aviator en UFC van SPRIBE

Home » Marketingstrategieën benutten: Spotlight op Aviator en UFC van SPRIBE

Toonaangevende gamestudio SPRIBE heeft nieuwe hoogten bereikt met zijn populaire Aviator-game.

Aviator neemt het crashgame-genre mee in de stratosfeer en maakt spelers over de hele wereld enthousiast over innovatieve gameplay en een spraakmakende marketingcampagne in samenwerking met Ultimate Fighting Championship (UFC).

Giorgi Tsutskiridze, Chief Commercial Officer, is van mening dat deze strategische afstemming van twee grootmachten de enorme aantrekkingskracht van Aviator versterkt.

Sinds de lancering heeft Aviator veel succes geboekt en de titel van het meest gespeelde crashspel ter wereld gewonnen met een indrukwekkende 10 miljoen spelers die elke maand spelen, met functies zoals in-game chat, deelopties en prijzenpotten, heeft het spel een brede demografie spellen, met een bijzonder hoge betrokkenheid van jongere spelers.

De strategie goed doen: waarom Aviator samenwerkt met UFC

Bij elk spel komt de behoefte aan een sterke marketingcampagne, voor Tsutskiridze was het een geniale zet om samen te werken met een van ’s werelds toonaangevende sportmerken om Aviator voor te houden.

De lancering van Aviator met UFC is een game-changer geweest, met een nieuwe golf van fans, zegt Tsutskiridze en het succes van deze samenwerking ligt in het gedeelde ethos van beide merken.

Werelds grootste competitie voor mixed martial Arts (MMA) is een van de meest herkenbare sportmerken op het gebied van wereldwijde sport, met meer dan 300 miljoen fans UFC is vooral aantrekkelijk voor partners en adverteerders vanwege de demografie van de supporters.

Het heeft de jongste fanbase in de sport – de gemiddelde leeftijd is slechts 40,1 jaar oud – en de hoogste concentratie van millennial-fans en uit gegevens blijkt zelfs dat ongeveer 43% van de fans afkomstig is van de zeer gewilde 18-34-jarige beugel, die perfect is voor een crashgame zoals Aviator.

Aankondiging van de samenwerking: UFC en SPRIBE stemmen

De deal tussen SPRIBE en UFC, aangekondigd in oktober 2023, biedt de mogelijkheid voor het merken van de game-ontwikkelaar tijdens UFC pay-per-views en Fight Nights.

Dit omvat plaatsingen binnen de Octagon en binnen live-uitzendingen en een jaarlijks Brand Ambassador-fonds in de overeenkomst waarbij UFC-atleten bij verschillende campagnes betrokken zijn.

Bij de aankondiging van de samenwerking in oktober verklaarde UFC de aantrekkingskracht van SPRIBE en de inhoud ervan.

We zijn verheugd om SPRIBE te verwelkomen als een officiële UFC-partner, zegt Grant Norris-Jones, senior vice president, wereldwijde samenwerking tussen de Verenigde Staten.

SPRIBE creëert het soort next-gen games die een sterke aantrekkingskracht hebben op UFC-fans omdat ze een unieke ervaring bieden, met spannende functies, verbluffende graphics en boeiende gameplay.

We zijn verheugd om hen te helpen een breder bereik te bereiken voor hun merk en hun games.

Het partnerschap zag de lancering tijdens het UFC 294-evenement in Abu Dhabi op 21 oktober 2023, met een klap om te wedijveren met de wedstrijd van die nacht tussen Islam Makhachev en Alexander Volkanovski.

Het was duidelijk een ambitieuze stap voor een gaming content studio om een buddy te maken met een van ’s werelds grootste merken.

De samenwerking is niet alleen een samenwerking, het is een strategische afstemming van twee marktleiders, Aviator en UFC, beide in de voorhoede van hun vakgebied, brengen geloofwaardigheid en autoriteit op tafel, waardoor de aantrekkingskracht op bestaande spelers wordt vergroot en tegelijkertijd Aviator kennis laten maken met een breder publiek via het uitgebreide bereik van UFC.

Deze samenwerking is een toegangspoort tot talloze kansen voor beide partijen en door ons te associëren met UFC krijgt Aviator toegang tot een gepassioneerde en diverse fanbase, waardoor het bereik wordt uitgebreid en zijn positie als een eersteklas game-ervaring wordt versterkt.

Ik geniet van de impact van UFC op één lijn met een geavanceerd gamingplatform en hun publiek kennis laten maken met een opwindende en innovatieve vorm van entertainment.

Aviator en UFC: Wederzijdse voordelen

Sinds 2015 hebben crashgames een langzame maar gestage stijging van de populariteit gezien, vooral onder de demografie van Gen Z en millennial en uit een rapport van de UK Gambling Commission uit 2022 bleek dat 32,6% van de 18-24-jarigen online had gegokt tijdens een onderzochte periode van vier weken, waaruit blijkt dat een jonger publiek nu actief bezig is met online games.

De demografie van de jeugd is een notoir moeilijk publiek om aan te trekken, het lijkt er echter op dat game-ontwikkelaars en operators eindelijk de ongrijpbare X-factor hebben gevonden die niet alleen deze spelers van de toekomst aanspreekt, maar ze ook zal laten spelen.

Voor Tsutskiridze is het bereiken van deze demografie van het grootste belang voor het voortdurende succes van Aviator, gezien het feit dat het geen nieuwe game-release is, maar het is niet alleen SPRIBE die profiteert, maar in plaats daarvan gelooft ze dat het partnerschap elkaars sterke punten strategisch benut voor wederzijds voordeel.

Als leiders op ons gebied is deze samenwerking met UFC niet alleen een promotietactiek; het is een strategische stap om op authentieke wijze contact te maken met een wereldwijde gemeenschap door de krachtige en dynamische wereld van de UFC, zegt Tsutskiridze.

We zorgen ervoor dat de essentie van het merk van Aviator naadloos wordt geïntegreerd met het imago van de UFC, waardoor een synergie ontstaat die resoneert met zowel gameliefhebbers als UFC-fans.

Consistentie in berichten en design zorgt ervoor dat de branding sterk en herkenbaar blijft.

“Het partnerschap met Aviator en UFC heeft met succes een nieuwe fanbase binnengehaald, waardoor onze posities als marktleiders worden versterkt en een synergetisch platform voor innovatie en gedeelde ervaringen wordt gecreëerd.”

In slechts een paar maanden na UFC 294 heeft SPRIBE de interesse in Aviator over de hele wereld gezien, net zoals UFC een jong publiek aantrekt, zijn de games van SPRIBE, die nu voor meer dan 2.000 operators te zien zijn, vooral populair onder Gen Y en Gen Z.

SPRIBE’s geschiedenis van sterke samenwerkingsverbanden en campagnes

Het is niet de eerste keer dat SPRIBE marketing centraal heeft gesteld, de marketingstrategieën zijn een integraal onderdeel van de bredere plannen van het bedrijf sinds de oprichting van het bedrijf in 2018.

Het werkte al vroeg samen met Flutter Entertainment-eigendom Adjarabet, het grootste Georgische online casino, en begon zijn vlaggenschiptitels uit te brengen, zoals de populaire Turbo Games.

In de jaren daarna heeft het zijn reputatie opgebouwd als marktleider en heeft het certificering verkregen in het Verenigd Koninkrijk, Malta, Gibraltar, Zweden en 14 andere regelgevende rechtsgebieden.

Italië, Colombia en de Canadese provincie Ontario behoren tot de andere regio’s waar het is gecertificeerd om games aan exploitanten te leveren.

Markten spelen een centrale rol in het succes van innovatieve games in de ijzingindustrie, zegt Tsutskiridze.

Het op de markt nemen van een supergame als Aviator komt ook met zijn deel van de uitdagingen en intense concurrentie.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben we prioriteit gegeven aan gerichte reclame, strategische partnerschappen en effectieve communicatie van de unieke verkoopargumenten van het spel en door onze middelen te concentreren op belangrijke aspecten, hebben we de impact van onze marketinginspanningen gemaximaliseerd.

Voor SPRIBE is het van cruciaal belang om sterke marketing partnerships te hebben, vooral bij het lanceren van baanbrekende titels zoals Aviator, deze partnerschappen versterken ons bereik en bieden een platform om de unieke kenmerken van onze games te laten zien.

Het doel is niet alleen om nieuwe spelers aan te trekken, maar ook om SPRIBE te vestigen als een toonaangevende innovator in de igaming.

De belangrijkste factoren die in de Aviator-marketingcampagne worden benadrukt, zijn de gebruiksvriendelijke interface, eerlijkheid en het opwindingsniveau dat spelers met zich meebrengt.

Dit wordt nog verergerd door het feit dat het spel tot 10.000 weddenschappen tegelijkertijd aankan, waarbij er elke minuut meer dan 165.000 weddenschappen over de hele wereld worden geplaatst.

In het uitgestrekte landschap van de eigamingmarkt onderscheidt ons Aviator-crashspel zich door een mix van innovatie en een op speler gericht ontwerp, aldus Tsutskiridze.

Wat ons onderscheidt, is niet alleen de adrenaline-pompende opwinding van het spel, maar ook de naadloze integratie van geavanceerde technologie, boeiende gameplay en een toewijding aan fair play.

Aviator biedt een ongeëvenaarde gebruikerservaring, zodat elke speler de sensatie van het spel voelt terwijl hij geniet van een gevoel van transparantie en vertrouwen.

Hoe de marketingcampagne het portfolio van SPRIBE heeft versterkt

Deze combinatie van game-attributen en sterke marketing betekent dat Aviator net zo goed presteert als altijd, jaren na de eerste release. De game heeft in die tijd geprofiteerd van enkele aanpassingen, zoals een 2.0-versie die nieuwe chatmogelijkheden bood, maar de kracht van het oorspronkelijke concept en slimme promotieactiviteiten blijven het succes vergroten.

Voor SPRIBE wordt het succes van een marketingstrategie gemeten door een uitgebreide analyse van de belangrijkste statistieken, voor Aviator heeft het de overname en retentiepercentages van spelers, betrokkenheidsniveaus en inkomsten gecontroleerd.

Daarnaast volgt SPRIBE de impact van zijn marketinginspanningen op merkzichtbaarheid en perceptie op merkniveau, met deze datagestuurde aanpak kan de gameontwikkelaar de effectiviteit van zijn strategie beoordelen en weloverwogen beslissingen nemen voor voortdurende verbetering.

Sinds de samenwerking met de UFC heeft Aviator een golf van populariteit ervaren, inspeelt op de brede periode van goed zichtbare evenementen georganiseerd door de UFC”, besluit Tsutskiridze.

De prestaties van de game zijn opmerkelijk en de samenwerking heeft Aviator niet alleen verhoogd, maar ook een positieve invloed gehad op de betrokkenheid van onze andere games.”

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.