Melco International wint met een gezamenlijk bod om multi-miljard dollar non-gaming, mixed use complex in Zhongshan, China te ontwikkelen

Home » Melco International wint met een gezamenlijk bod om multi-miljard dollar non-gaming, mixed use complex in Zhongshan, China te ontwikkelen

Melco International Development Ltd, het moederbedrijf van de internationale IR-operator Melco Resorts & Entertainment, heeft een gezamenlijk bod gewonnen met de in Hong Kong genoteerde Agile Group voor de ontwikkeling van een multi-miljard dollar gemengd residentieel, entertainment-hospitalisatiecomplex in Zhongshan, in de provincie Guangdong.

Het project, dat in 2025 grotendeels voltooid moet zijn, zal een bruto vloeroppervlak van 750.000 vierkante meter beslaan in het hart van Zhongshan, net ten noorden van Zhuhai. Het zal residentiële, commerciële, recreatieve en entertainmentelementen bevatten, waaronder wooncomplexen, kantoorruimtes, hotels, serviceappartementen, wellnesscentra, winkelcentra en een themapark.

Melco zei woensdag dat de ontwikkeling, die gezamenlijk wordt beheerd door Melco en Agile, deel uitmaakt van haar strategie om te investeren in niet-gamingactiva en tegelijkertijd een actieve deelnemer te zijn in de formidabele ontwikkeling van China, met name de Greater Bay Area.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het van plan is zijn succesvolle intellectuele eigendommen die in Macau zijn gecreëerd te gebruiken voor de ontwikkeling en het beheer van het themapark, restaurants en andere horecafaciliteiten in het complex.

Melco bezit en exploiteert geïntegreerde resorts City of Dreams, Studio City en Altira in Macau, City of Dreams Manila in de Filippijnen en ontwikkelt City of Dreams Mediterranean op Cyprus, waarvan de opening eind 2022 is gepland.

Het is ook een van de twee overgebleven kanshebbers om samen te werken met Yokohama bij het nastreven van een IR-licentie in Japan.

Volgens een aanvraag bij de Hong Kong Stock Exchange heeft Melco-dochter Melco Zhongshan, een volledige dochteronderneming van Melco, een joint venture gevormd met een dochteronderneming van Agile, Zhongshan Yachen genaamd, waarmee ze de projectgrond zullen verwerven voor ongeveer HK $ 4,8 miljard (US $ 618 miljoen). Melco zal via haar joint venture-partijen Melco Zhongshan en Creation Elite Limited verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, het beheer en de exploitatie van het themapark.

Het zal ook 150 miljoen RMB (US$23 miljoen) bijdragen aan de grondaankoopprijs, RMB250 miljoen (US$39 miljoen) aan de ontwikkeling van het land, de contante bijdrage financieren voor eventuele bouwkosten en pre-openingskosten met betrekking tot het themapark dat zijn meer dan RMB 1,45 miljard (US $ 224 miljoen), en financieren de lopende operationele kosten van het themapark.

Melco Zhongshan zal vervolgens recht hebben op alle winsten en verliezen die voortvloeien uit de exploitatie en eigendom van het themapark, terwijl Agile’s dochteronderneming Zhongshan Yachen recht zal hebben op winsten en verliezen uit de rest van het project, met uitzondering van wooneenheden van 5.000 vierkante meter die worden toegewezen aan Melco Zhongshan door Zhongshan Yachen zonder kosten.

In de afgelopen 15 jaar heeft Melco entertainmentfaciliteiten van wereldklasse gecreëerd, ontwikkeld en geëxploiteerd in Macau en wereldwijd, aldus Melco’s voorzitter en CEO, Lawrence Ho.

Hierdoor hebben we een onderscheidend model gecreëerd voor de integratie van hoogwaardige vrijetijdsbesteding, cultuur en entertainment.

We hebben ongelooflijke merken ontwikkeld die een groot groeipotentieel hebben buiten onze bestaande eigendommen.

We zijn vastbesloten om een ​​actieve rol te spelen in de ontwikkeling van de Greater Bay Area en om gebruik te maken van de ongelooflijke expertise van de groep in niet gaming activiteiten.

De ontwikkeling is een slimme zet van Lawrence Ho. het vinkt heel wat vakjes aan voor Melco, niet alleen door zijn niet-gaming aanbod uit te breiden naar Macau’s grootste feedermarkt (Hedge Fund) in de provincie Guangdong, maar ook door de uitbreidingsinitiatieven van het vasteland in de Greater Bay Area te ondersteunen.

Melco versterkt zijn banden met het vasteland verder door samen te werken met Agile Group, waarvan twee bedrijven genoteerd zijn aan de Hong Kong-beurs. Agile is opgericht in 1992, heeft bijna 60.000 werknemers, doet zaken in meer dan 200 steden op het vasteland van China en heeft meer dan RMB 300 miljard aan activa.

Het houdt zich bezig met vastgoedontwikkeling, milieubeheer en stadsvernieuwing.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.