MGA gaat door met het intrekken van de licentie van Arabmillionaire

Home » MGA gaat door met het intrekken van de licentie van Arabmillionaire

De Malta Gaming Authority heeft de intrekking van de B2C-kansspellicentie van de exploitant bevestigd.

De Malta Gaming Authority heeft de B2C-goklicentie van Arabmillionaire ingetrokken vanwege overtredingen van de regelgeving.

Vorig jaar werd de vergunning opgeschort, de MGA had Arabmillionaire gewaarschuwd dat zijn licentie zou kunnen worden ingetrokken als er geen enkele tekortkoming zou worden aangepakt.

Het noemde het niet naleven van MGA-bevelen, het nakomen van wettelijke verplichtingen en het nakomen van financiële verplichtingen, het heeft ook de regels ter bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme overtreden en de licentiekosten niet betaald.

Arabmillionaire had geantwoord dat het bezig was met een grote herstructurering en had gevraagd om de licentie te bevriezen, zodat het de tijd had om de problemen aan te pakken.

Dit leidde afgelopen oktober tot de schorsing van de licentie, twaalf maanden later zegt de MGA echter dat Arabmillionaire de tekortkomingen nog steeds niet heeft aangepakt, het zei dat de exploitant had nagelaten samen te werken met de toezichthouder of te reageren op communicatie.

Intussen gingen de overtredingen van de regelgeving door, de Maltese toezichthouder heeft Arabmillionaire opgedragen om uitstaande licentiekosten, waaronder € 25.000 voor de periode vanaf 13 juni 2022, en hetzelfde bedrag voor de periode vanaf 13 juni van dit jaar, binnen vijf dagen na de kennisgeving van annulering te betalen.

Het gaf Arabmillionaire ook de opdracht om klanten via zijn website en e-mail op de hoogte te stellen van de licentie-intrekking en om details te verstrekken over hoe spelers toegang kunnen krijgen tot het resterende saldo op hun rekeningen.

Klanten die een opnameverzoek indienen, moeten hun geld binnen vijf werkdagen ontvangen, als dit niet gebeurt, kan dit leiden tot strafrechtelijke vervolging, aldus de toezichthouder.

De MGA heeft een transactierapport nodig als bewijs van de overdracht van spelersgelden. Tegen de intrekking van de licentie kan beroep worden aangetekend.

Het is de laatste annulering van de MGA-licentie, na de beëindiging van de licentie van Tipster vorige maand.

In bovengenoemde zaak is het besluit genomen vanwege de liquidatie van de onderneming.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.