Het enige IR-kandidatenconsortium van Osaka, geleid door de Amerikaanse gaming gigant MGM Resorts en het Japanse ORIX, plant een investering van JPY 1 biljoen (9,09 miljard dollar) en opent al in 2028, volgens een rapport van de Sankei.

Het consortium zal naar verwachting op 20 juli zijn volledige voorstel indienen bij de stad en de prefectuur van Osaka waarbij de Sankei in het weekend meldt dat MGM en Osaka zich ook zullen verbinden om een ​​extra JPY 20 miljard (182 miljoen dollar) te besteden aan infrastructuurontwikkelingskosten als onderdeel van een project om de metro van Osaka uit te breiden naar de IR-site van Yumeshima.

Die gecombineerde kosten zouden de totale uitgaven van MGM en ORIX in de buurt van de $ 10 miljard brengen, lang aangeprezen als het waarschijnlijke cijfer voor elk groot grootstedelijk IR-ontwikkelingsproject in Japan.

De prefectuur en stad Osaka hebben hun implementatiebeleid in februari van dit jaar aanzienlijk herzien vanwege de impact van de pandemie van het coronavirus en hebben nu een gefaseerde opening van een IR-faciliteit toegestaan, inclusief de MICE-ruimte en accommodatie.

Aangezien deze voorwaarden aanzienlijk verschillen van de oorspronkelijke aankondiging, heeft het Osaka IR Promotion Office besloten om de werving van 19 maart tot 6 april 2021 te heropenen om eerlijkheid te garanderen en om extra operators toe te staan ​​deel te nemen aan de RFP.

Geen enkele andere operator reageerde echter op de oproep en er blijft slechts één groep in de wedstrijd. Ambtenaren van Osaka zullen het voorstel onderzoeken voordat ze een beslissing nemen over het al dan niet goedkeuren van MGM en ORIX als hun officiële partner.

De groep dient dan voor april 2022 een aanvraag in bij de rijksoverheid, de rijksoverheid is voornemens maximaal drie locaties als IR-ontwikkellocaties te selecteren na onderzoek van de certificeringsaanvraag voor een voorziening die is ingediend door lokale overheden en hun exploitatie-partners.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.