Microsoft-investeerder koopt belang van 6,7% in beter collectief

Home » Microsoft-investeerder koopt belang van 6,7% in beter collectief

Volgens de indiening heeft BLS 3,651.643 stemrechtaandelen gekocht in de gelieerde groep, dit komt neer op 6,7% van het totale aandelenkapitaal van de onderneming.

De aankoop maakt het Deense investeringsfonds de op twee na grootste aandeelhouder in Better Collective.

De twee grootste aandeelhouders zijn Better Collective mede-oprichters Jesper Sogaard en Christian Kirk Rasmussen, respectievelijk de huidige CEO en COO van het bedrijf.

Dit betekent dat BLS nu de grootste aandeelhouder is zonder managementbanden met het bedrijf.

Andere entiteiten met een aanzienlijke belangen in de onderneming zijn onder meer de Augustinus Foundation met een belang van 4,56% en het Tweede Zweedse Nationale Pensioenfonds, met 3,92% van het totale aandelenkapitaal.

BLS is een kapitaalvereniging die wordt gereguleerd door de Deense financiële toezichthouder. Het portfolio omvat verschillende blue-chip Amerikaanse bedrijven, waaronder Microsoft, Starbucks en de Coca-Cola Company.

Better Collective aandelenkoers herstelt zich na rotsachtige Q3

Better Collective heeft de afgelopen maanden een aanhoudende groei doorgemaakt, met een omzetstijging van 26% tot € 75 miljoen in het derde kwartaal van 2023.

De opwaartse trend kwam tot uiting in de EBITDA van het bedrijf, die in de periode € 20 miljoen bedroeg, een stijging van 35% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Beleggers waren echter niet onder de indruk van het rapport, wat in de nasleep leidde tot een daling van bijna 13% van de aandelenkoers.

Het aandeel is sindsdien hersteld en is nu met 21,65% gestegen in de afgelopen zes maanden.

Better Collective is ook bezig met het afronden van de op één na grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf, in de vorm van de aankoop van Playmaker Capital van € 176 miljoen.

De aandeelhouders van Playmaker hebben de deal deze maand goedgekeurd, als gevolg hiervan wordt verwacht dat Better Collective de marktleider Latam zal worden en zijn positie in de VS aanvult.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.