MSG onthult voltooiing tijdlijn voor Sphere-dakconstructie

Home » MSG onthult voltooiing tijdlijn voor Sphere-dakconstructie

Bouwploegen die de MSG Sphere-locatie net ten oosten van de Strip bouwen, verwachten dit najaar de koepelvormige dakconstructie van het project te voltooien.

Bemanningen waren eind vorige maand klaar met het installeren van metalen vloeren en wapening bovenop de skeletachtige koepel, en ze zijn begonnen met het storten van ongeveer 13.000 ton beton om het dak te vullen, zei een woordvoerder van Madison Square Garden Entertainment Corp maandag.

Projectfunctionarissen hielden in juni een topping-out ceremonie om te vieren dat het stalen frame van de bolvormige locatie voltooid was.

Ook zijn de arbeiders meer dan halverwege klaar met het installeren van geïsoleerde metalen panelen rond de buitengevel van het project, zei hij.

Ze zijn klaar met het bekleden van het onderste halfrond en zijn plaatwerk aan het bevestigen op het geïsoleerde metaal, evenals het installeren van de geïsoleerde panelen langs de bovenste helft.

Projectleiders zijn van plan om het komende jaar het betonnen dak en de buitengevel van de locatie af te werken en het interieur en een voetgangersbrug verder uit te bouwen.

Een exosfeer zal de locatie omsluiten en worden bedekt met 580.000 vierkante voet programmeerbare LED-verlichting.

De woordvoerder zei dat functionarissen verwachten dat de stalen exosfeer in 2022 klaar zal zijn en met een tweede topping-out ceremonie zal komen.

Madison Square Garden Entertainment Corp., dat Madison Square Garden en Radio City Music Hall in New York exploiteert, werkt samen met Las Vegas Sands Corp. aan het project dat naar verwachting in 2023 wordt voltooid.

De toekomstige locatie met 17.500 zitplaatsen ligt net ten oosten van The Venetian, Palazzo en The Venetian Expo.

Het project kost naar schatting minstens $ 1,8 miljard en zal uiteindelijk schermen bevatten die zo groot zijn als drie voetbalvelden. Wanneer voltooid, zal de MSG Sphere 366 voet lang zijn en zal het gebouw op het breedste punt 516 voet breed zijn.

Ter vergelijking: de nabijgelegen Palazzo-toren is 642 voet hoog, The Venetian is 475 voet lang en het High Roller-observatiewiel is 550 voet lang.

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.