Premier Boris Johnson heeft Nadine Dorries aangesteld als de nieuwe cultuursecretaris van Digital, Culture, Media and Sport (DCMS), terwijl de herziening van de Gambling Act van 2005 wordt voortgezet.

Als secretaris van de DCMS zal Dorries verantwoordelijk zijn voor het leiden van een afdeling die de Britse sportindustrie blijft besturen.

Tijdens de COVID-19-pandemie was het DCMS verantwoordelijk voor het bepalen van het aantal fans dat in stadions was toegestaan, naast andere voorstellen zoals fans in tier 1- en 2-zones die onder bepaalde voorwaarden het terrein mochten betreden.

In een ministeriële herschikking is voormalig DCMS-leider, Oliver Dowden, gepromoveerd tot co-voorzitter van de Conservatieve Partij, ter vervanging van Amanda Milling, die te maken kreeg met een hogere kabinetsdegradatie.

Hoewel beschouwd als een extreem vocaal lid van de Conservatieve Partij, is er weinig bekend over de meningen van Dorries over de goksector.

De laatste stem van Dorries over gokhervormingen werd geregistreerd in 2014, toen ze tegen het geven van bevoegdheden aan lokale raden stemde om de verspreiding van gokautomaten en wedwinkels met vaste kansen te voorkomen.

Als minister van Geestelijke Gezondheid antwoordde Dorries op een vraag over gok gerelateerde zelfmoorden waarin stond dat haar afdeling geen beoordeling kon maken van het aantal zelfmoorden dat verband houdt met problematisch gokken in het VK vanwege onbetrouwbaar bewijs dat gokken de bepalende factor is.

Als gevolg van de beoordeling kan worden voorkomen dat voetbalclubs sponsor worden van gokbedrijven als er nieuwe wetten voor sportreclame van kracht worden, met grote gevolgen voor acht van de 20 Premier League-teams met huidige goksponsors.

De lijst omvat West Ham, Newcastle United en Leeds United om er maar een paar te noemen, maar ook 17 van deze topclubs die gokpartners hebben die adverteren op het veld, op trainingskit en op sociale media.

In december 2020 werden de gesprekken over de gok- en belanghebbendensector die werden beoordeeld, werkelijkheid toen Oliver Dowden de DCMS-analyse bevestigde.

In lijn met de acties moet verder worden gesproken over een volledig verbod op alle goksponsoring van sportclubkits en op locatiereclame, hoewel dit zou worden uitgesteld tot 2023 voor clubs van de Engelse Football League (EFL).

Topgoal®
Topgoal® 2022 18+ Online wedden op sporten en casino’s is in Nederland is toegestaan , op de site van Topgoal® zal er geen legaal aanbod te vinden zijn met de gereguleerde operators die een Nederlandse licentie bezitten daar Topgoal® geheel onafhankelijk en transparant informatie in haar berichtgeving wenst te verstrekken.